Slovenija
12 ogledov

Na cestah se obeta gneča

zastoj med vročino Pixsell
Zaradi prazničnega konca na cestah lahko pričakujemo povečan promet.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PiC) je zgoščen promet pričakovati predvsem od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski.

Čakanje na prestop meje je lahko daljše predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, v manjši meri pa tudi Sečovlje in Dragonja. "Po izkušnjah je pričakovati čakalne dobe do pol ure, za tovorna vozila pa lahko tudi dve uri ali več," so sporočili s PiC. Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah na spletnih straneh www.promet.si, telefonski številki 1970, za stanje na hitrih cestah in avtocestah pa lahko pokličete na avtomatski odzivnik  080 22 44.

Dela prekinjena

Večina večjih obnovitvenih del na slovenskih avtocestah se bo pred velikonočnimi prazniki končala ali prekinila vse do konca prvomajskih praznikov. Med njimi npr. dela v predoru Karavanke in na gorenjski avtocesti  pri priključku Brnik ter dela na primorski hitri cesti pri Kopru.

"Priporočamo veliko strpnosti, saj bo na cestah več utrujenih voznikov, zaradi gostejšega prometa pa je pričakovati več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov," še opozarjajo na PiC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.