Slovenija
13 ogledov

Na cestah (spet) prometni infarkt

Predor Šentvid zaprt
1/5
Žurnal24 main
Na slovenskih cestah pravi kolaps. Praktično ni več avtocestnega odseka, kjer vozniki ne bi bili ujeti v več kilometrskih kolonah.

Praktično vsi avtocestni odseki po državi so že od jutra preplavljeni s pločevino. Največja gneča je že več ur nepretrgoma na primorski in gorenjski avtocesti ter občasno tudi na štajerski avtocesti pred Ljubljano. Promet pa ni le upočasnjen temveč nastajajo daljši zastoji, zato vozniki na teh delih ujeti v kolanah avtomobilske pločevine čakajo celo že nekaj ur. 

Najbolj je promet ohromljen na ljubljanski obvoznici zlasti v smeri proti Primorski, kjer prometnim zamaškom nikakor ni videti konca. Promet namreč obstane že na dolenjski avtocesti pred razcepom Malence, nato pa se vozniki v počasni koloni dobesedno po polžje premikajo po ljubljanski južni obvoznici proti Primorski. Zastoj vozil na obvoznici je nastal tudi že od Zadobrove proti Malencam in tudi na odseku od Kosez proti Brezovici. Previdnost in strpnost pa bodo vozniki potrebovali tudi zaradi upočasnjenega prometa od Brezovice proti cestninski postaji Log. Zaradi varnosti oziroma nevarnosti za množične nalete vozil so zato že zgodaj popoldne začeli občasno zapirati predora Šentvid in Golovec. 

Že zgodaj zjutraj pa je promet na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru najprej upočasnil povožen medved na odstavnem pasu.

Do Karavank samo še preko Lesc

Množica, zlasti tujih, turistov pa ni ujeta le na primorski avtocesti v smeri proti obali, v zastojih so obtičali tudi dopustniki, ki se vračajo iz obale domov po avtocestnih odsekih, ki vodijo proti meji z Avstrijo. Sredi popoldneva je bila kolona vozil, ki želijo izstopiti iz Slovenije preko predora Karavanke dolga že več kot enajst kilometrov. Zato na Prometno-informacijskem centru (PIC) priporočajo voznikom, ki nameravajo v tem času proti Jesenicam ali Kranjski Gori oziroma po lokalnih cestah naprej proti Avstriji naj še nekaj časa raje izberejo pot preko izvoza Lesce in od tam dalje proti Žirovnici in naprej Jesenicam. Na tem delu gorenjske avtoceste je bil sicer promet še dodatno ohromljen zaradi prometne nesreče med počivališčem Jesenice in cestninsko postajo Hrušica.
 

Prva druga, prva druga tudi na ostalih cestah

Na PIC opozarjajo, da promet ni zastal le na avtocestnih odsekih temveč, da do zastojev prihaja tudi na cestah Gruškovje proti Ptuju in obratno, na lokalni cesti med Ljubljano in Vrhniko, med Izolo in Portorožem v obe smeri ter na cesti od Dragonje proti Kopru v obe smeri. Na mejnem prehodu Dragonja se za vstop in izstop iz države čaka že eno uro in pol. Na Starodu je čakalna doba za vstop 30 minut, prav tako na Sečovljah in na Jelšanah. Na mejnem prehodu Gruškovje pa se za vstop in izstop iz države čaka 20 minut. Daljše zastoje pa lahko vozniki pričakujejo tudi na Hrvaškem, saj se denimo proti mejnima prehodoma Dragonja in Starod vozila premikajo v strnjeni koloni, dolgi okoli šest kilometrov.

Komentarjev 1
  • ARBAJTER 08:34 02.oktober 2014.

    Normalno, da je tako. In Darsovci bodo še enkrat rekli, da se ponoči ne da delat.