Avto
45 ogledov

Na daljavo ugrabili Teslo S

Tesla S Tesla
Kitajska specializirana družba za omrežno varnost trdi, da ji je uspelo na daljavo prevzeti nadzor na modelom tesla S.

Družba Qihoo 360 Technology Co trdi, da lahko na daljavo upravlja s centralnim zaklepanjem, hupo, svetili in strešnim oknom prestižnega električnega vozila in to med vožnjo. 

Predstavnik podjetja Wu Jing je ni želel pojasnjevati podrobnosti, kako jim je uspelo vdreti osrednje možgane avtomobila. So se pa pri Tesli dokaj hitro odzvali in napovedali preiskavo, v primeru, da se navedbe Kitajcev izkažejo za resnične, pa takojšnje popravke, ki bi pokrpale hekersko ranljivost avtomobila. 

Razkritje je prišlo na dan v dneh, ko v Pekingu poteka konferenca oziroma tekmovanje, v katerem skušajo tekmovalci vdreti v računalniški sistem Tesle. Konferenca ni sponzorirana od ameriškega podjetja, so pa v družbi v izjavi za Bloomberg zapisali, da upajo na dobronamernost hekerjev, ki bodo sodelovali v natečaju, in da bodo upoštevali vsako odkrito varnostno luknjo.

Komur bo uspelo vdreti v Teslo S zgolj s pomočjo računalnika, sicer organizatorji konference obljubljajo nagrado 10.000 dolarjev (7.400 evrov).

Tesla S ni znan le zaradi svojega povsem električnega pogona temveč tudi po zelo zmogljivem infotainmentu in poudarku na povezljivosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.