Šport
27 ogledov

Na dopingu padel še en latvijski hokejist

Soči 2014 olimpijske igre doping kotrola nadzor vzorec EPA
Po Vitalijsu Pavlovsu je bil med olimpijskimi dopinškimi grešniki v Sočiju še en latvijski hokejist, in sicer Ralfs Freibergs.

Temu so v laboratoriju v Helsinkih dokazali jemanje anaboličnega steroida, ki bazira na testosteronu. Vzorec Ralfsa Freibergsa je bil pozitiven pred četrtfinalnim olimpijskim porazom proti Kanadi.

Freibergs je sicer dobil zeleno luč latvijskega olimpijskega komiteja po testiranju pred igrami v Sočiju. A v helsinškem laboratoriju, ki je pregledoval tiste vzorce, so pojasnili, da so teste, s katerimi lahko odkrijejo omenjeni steroid, začeli uporabljati šele pred kratkim in niso bili na voljo v vseh laboratorijih.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je pozval latvijsko hokejsko zvezo, naj ustrezno sankcionira Freibergsa, ki je osmi dopinški prekrškar z iger v Sočiju, čeprav je disciplinska komisija Moka švedskega hokejista Nicklasa Bäckströma oprala dopinških obtožb in mu dovolila prejeti srebrno odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.