Šport
39 ogledov

Na Dunaj po novi točki

Krim Mercator Simon Maljevac
Rokometašice Krima Mercatorja v soboto na Dunaju čaka obračun 5. kola Lige prvakinj. Tekmec bo Hypo, ki so ga izbranke Marte Bon na prvi medsebojni tekmi premagale kar za 12 golov.

"Dejstvo je, da smo v ponedeljek in torek v srcih še malo prebolevali poraz proti Dinamu, ki nam je razkril, da še nismo dovolj mentalno močni. Malo smo tudi analizirali, zakaj se nam je zgodil ta padec. Moja razlaga je ta, da zaradi tega, ker smo se ustrašili, da smo prehitro toliko sposobni, kot je kazalo v prvem polčasu," je na novinarski konferenci dejala Bonova in spomnila na poraz s 24:26 proti volgograjskemu Dinamu.

Strateginja Krima pa je takoj zatem izpostavila, kaj je njihova glavna naloga v pripravah na naslednjega tekmeca: "V tem tednu poskušamo določene stvari popraviti, čim več postoriti v organizaciji napada, tudi določiti nekatere stvari, ki jih bomo igrali v težjih trenutkih. Na Dunaj gremo odigrat čim bolje, seveda tudi zmagat. Hypo bo iskal vsaj eno zmago v tem delu tekmovanja, mi pa bomo vse naredili, da mu to ne bo uspelo proti nam. Poskusili bomo ponoviti obrambo, izboljšati napad in verjamem, da bo to dovolj za dober rezultat."

Svoje videnje o tem, kaj bo treba postoriti za zmago, je predstavila tudi krožna napadalka Sanja Gregorc: "Menim, da smo na zadnji tekmi preveč spustile ritem. Hypo igra bolj ali manj z istimi igralkami, zato bo pomembno, da ohranjamo našo hitro igro in pri tem naredimo čim manj tehničnih napak."

Hypo je po štirih tekmah na zadnjem mestu skupine A, doslej je osvojil le točko, in sicer za neodločen izid 25:25 proti Dinamu. Vse druge obračune je gladko izgubil, medtem ko je Krim doslej dvakrat zmagal in dvakrat izgubil. "Ne bi rekla, da je Hypo kaj napredoval. Prej bi znal imeti nekaj težav. So pa zagotovo pričakovali več. Nevarnost je ta, da tako kot smo mi pred sezono videli Hypo kot najbolj premagljivega tekmeca v skupini, so podobno razmišljali tudi oni o nas. Ampak mi se hitreje sestavljamo kot ekipa, čeprav so bili v prednosti, saj imajo več igralk z izkušnjami iz Lige prvakinj in težjih tekmovanj. Mislim, da smov boljšem tekmovalnem ritmu in formi. Prednost je na naši strani in tako moramo tudi v tekmo - z napovedjo zmage," je zaključila Bonova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.