Slovenija > Jaz poročam
31 ogledov

Na enem drogu dva znaka

Znak v Ljubljani Bralec Rok
Bralec Rok je v Ljubljani, natančneje v Polju, posnel fotografijo zanimivega znaka. Na istem drogu sta namreč kar dva prometna znaka, ki pa se med seboj po njegovem mnenju izključujeta. Kaj menite vi?

"Znaka sta postavljena takoj za lokalnim križiščem," nam je zapisal bralec Rok in dodal, da se glede na njegovo znanje cestno prometnih predpisov "vsako tako križišče z odredbo razveljavi".

Poleg fotografije je zapisal še, da je izključevanje znakov razvidno iz dveh razlogov:
1. Znaka sta postavljena takoj za lokalnim križiščem, iz ZVCP pa je poznano, da vsako križišče tako odredbo razveljavi; torej bi bila v tem primeru smiselna le namestitev znaka za začetek območja umirjenega prometa, če naj bi veljala od križišča dalje;
2. Če zanemarimo, da je znak tik za križiščem, pa je situacija še bolj dvoumna; v tem primeru namreč voznik ne more razbrati, ali območje umirjenega prometa velja ali ne.

Vprašanje, kdo je na omenjeni cesti postavil znak in zakaj, smo naslovilil tudi na Mestno občino Ljubljana. Na odgovor še čakamo.

Komentarjev 17
  • stobi33 12:43 27.junij 2012.

    ˝2. Če zanemarimo, da je znak tik za križiščem, pa je situacija še bolj dvoumna; v tem primeru namreč voznik ne more razbrati, ali območje umirjenega prometa velja ali ne.˝Kot prvo, to sploh ni znak za območje umirjenega ...prikaži več prometa. V območju umirjenega prometa je omejitev 10 km/h!!! Najprej se pozanimejte pol pa pište!!!

  • Lavdan 15:05 14.junij 2012.

    Dejstvo je, da je neki objestnež obrnil znak in toliko cirkusa brez veze. Policaj ali redar bi ga lahko vrnila v prvotni položaj.

  • Darko 00:58 14.junij 2012.

    OPANKARSKA OPČINA KJER SO ZAPOSLENI SRBJANCELJNI IN SLOVENCI. tEBI IN MAKAROVIĆKI PA NAJ POJEJO SLOVENJCLNI