Avto
24 ogledov

Na Hrvaškem umre največ Slovencev

Prometna nesreča Žurnal 24
Počitnice. Slovenski policisti bodo poleti na Krku, v Pulju in Poreču.

Promet. Lani je v prometnih nesrečah na Hrvaškem umrlo šest Slovencev, kar je največ med tujci. Po številu poškodovanih v prometnih nesrečah smo Slovenci na drugem mestu (41) za Nemci (48). "Zato ljudi pozivamo, naj med letošnjimi potovanji po Hrvaški upoštevajo prometne predpise, naj ne hitijo, saj bodo na morje zagotovo prispeli," poziva šef hrvaških policistov Dražen Vitez. Hrvati bodo sicer posebno pozornost namenili preventivi, vendar so hkrati napovedali kaznovalno politiko.

Slovenska policija bo tudi letos poleti na Hrvaško poslala svoje policiste. "Že lani sta bila vaša policista navzoča v Pulju in Poreču, letos bosta tudi na Krku," dodaja Vitez. Slovenski in hrvaški policisti so se zavezali, da bodo med poletno turistično sezono promet preusmerjali na manj obremenjene mejne prehode. Prav na teh so policisti iz obeh držav samo do aprila letos razbili kar nekaj kriminalnih združb, ki so tihotapile nelegalne ubežnike – lani je bilo teh za 13 
odstotkov več.

Komentarjev 1
  • Lavdan 14:45 15.junij 2012.

    Spet nas bodo lovili kot zajce z radarjem a svoje nam v posmeh spuščali z opozorili. Ampak oni pravijo, da je tako tudi pri nas, tako da je ljubezen obojestranska.