Svet
43 ogledov

Na Hrvaškem Velebitu zapadel sneg

Zasneženi Velebit Spletna kamera
Začetek prvomajskih praznikov bo zaradi dotoka mrzlega polarnega zraka s severa hladen, z mejo sneženja okoli 1000 metrov. O sneženju pa že poročajo s sosednje Hrvaške, kjer je včeraj, na Velebitu nad morjem zapadlo kar 15 centimetrov snega.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme z zmerno oblačnostjo predvsem v vzhodni polovici Slovenije.

"Čez dan bo pihal šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20 stopinj Celzija," je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje. 

Jutri bo po napovedih pretežno jasno, zapihal bo južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju 7, najvišje dnevne od 18 do 22 stopinj Celzija.

dež | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter," napovedujejo meteorologi. 

Začetek prvomajskih hladen s padavinami

V soboto bo po napovedih Arsa nad severnim Sredozemljem, severozahodnim Balkanom in vzhodnimi Alpami nastal ciklon, ki se bo v nedeljo poglobil in se razširil proti vzhodu. Višinska dolina hladnega zraka se bo v nedeljo od severa vdrla nad zahodno in severno Sredozemlje in se v naslednjih dneh pomikala nad Balkan in vzhodno Evropo. "Nad naše kraje bo od severa dotekal mrzel polarni zrak, ki bo preplavil večino zahodne in srednje Evrope," pravijo pri Arso. 

V soboto bo oblačno, dež se bo od zahoda razširil nad vso Slovenijo. "Tudi v nedeljo bo oblačno, občasno bo ponekod še deževalo," napovedujejo. "Na Primorskem bo zapihala burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo lahko spustila pod 1000 m nadmorske višine. V prvi polovici prihodnjega tedna se bo nadaljevalo precej oblačno vreme z občasnimi padavinami. Hladno bo."

Na Velebitu nad morjem 15 cm snega

O hladni fronti poročajo tudi s sosednje Hrvaške. "Temperature so v 24 urah v Lici padle za 16 stopinj Celzija," poroča hrvaški 24sata. "V sredo zjutraj se je Zagreb prebudil v gosto meglo, ob 6. uri so v Maksimiru izmerili le 2 stopinji Celzija, na Zavižanu, kjer je v torek padlo 15 centimetrov snega, pa celo -2 stopinji Celzija."
Čez dan se bo sicer segrelo, hrvaški meteorologi napovedujejo najvišje dnevne temperature med 13 in 18 stopinj, na Jadranu do 24 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 08:51 20.april 2016.

    Mogoče bo padal tudi v Avstriji, Sloveniji...in kaj napovedujejo kitajski meteorologi?