Avto
80 ogledov

Na Hrvaško prihaja najdražji terenec na svetu

Dartz Kombat Gold
1/7
Facebook
Na dogodek 402 Street Race v Veliko Gorico prihaja najdražji terenski avtomobil na svetu, Dartz Kombat Gold. To je pozlačeno blindirano vozilo, ki je bilo premierno predstavljeno v najnovejšem filmu Sache Barona Cohena, The Dictator.

Organizator dogodka 402 Street Race, ki bo od 4. do 6. maja, je obiskovalce presenetil z novico, da bo predstavil najdražje terensko vozilo na svetu, Dartz Kombat Gold, poročajo hrvaški spletni portali. Manj znani proizvajalec oklepnih vozil iz Latvije je z izdatno pomočjo komika Sache Barona Cohena postal svetovno prepoznaven. Vidno vlogo bo imel v najnovejši komediji norega Britanca, ki pripoveduje o življenju nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina. Film nosi preprost naslov The Dictator (Diktator).

Proizvajalec oklepnikov Dartz svoja vozila izdeluje v tovarni Russo-Balt, v Rigi, na začetku 20. stoletja pa je bil znan tudi kot proizvajalec avtomobilov. Dartz Kombat Gold je razkošno vozilo na kolesih. V širino in višino presega vse hummerje. V ponudbi sta med drugim Vortec 8100 osemvaljni motor z 294 kilovati moči (400 KM) in 6,6-litrski V8 Duramax dizelski motor z 265 kilovati moči (360 KM) in 980 Nm navora, ki je na voljo že pri 1.800 vrt/min. Pogon je 4x4, skupna teža pa presega tri tone.

Cena krepko presega milijon evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.