Svet
55 ogledov

Na Hvar odslej v vsakem vremenu

Hidroavion v Splitu
1/3
24sata/Pixsell
Iz Splita na Hvar in nazaj štirikrat na dan vozi tudi hidroavion. Vozil bo tudi takrat, ko niti trajekti ne bodo mogli izpluti.

Turisti in ostali potniki bodo odslej lahko iz Splita na Hvar prispeli v le dobre četrt ure, četudi bodo  vremenske razmere slabe in pogoji za plovbo po morju neugodni.

Od sredine tega tedna namreč iz Splita na Hvar in nazaj štirikrat na dan vozi novi hidroavion podjetja, ki na tem področju skrbi za organizacijo turističnih prevozov, European Coastal Airlines (ECA), poroča 24 sata.

Do Hvaru v 15-ih minutah s 185 kilometrov na uro

Hidroavion, ki vozi s hitrostjo okoli 185 kilometrov na uro lahko sprejme 19 potnikov, prvih pet je moralo za vozovnico, ki sicer znaša 229 kun, odšteti 99 hrvaških kun.

"To je resnično velika pridobitev, zlasti za razvoj zračnega prometa na Hrvaškem. Po prvi liniji, zdaj, ko smo s hidroavionom kopno povezali s Hvarom, bomo čez dva tedna uvedli tudi lete s hidroavionom iz ACI marine Rab, kasneje pa tudi iz Pule.V dveh letih smo v ta projekt vložili preko 20 milijonov evrov. Naš pilot je izjemno dobro usposobljen, za seboj ima preko 15.000 ur letenja s hidroavioni," poudarja Jan Albers, direktor v podjetju ECA.

V prihodnje nameravajo z novimi linijami za lete hidroaviona povezati skupno 66 naseljenih otok vzdolž hrvaške obale. Letalo namreč lahko vzleti tudi ob zelo slabem vreme in tudi, ko trajekti ne morejo izpluti.

 

 

 

 

Komentarjev 6
  • m117 22:25 29.avgust 2014.

    Ko sem citiral sem spotoma še popravil napako :)

  • spenjac 08:48 29.avgust 2014.

    termin je hidroplan ne hidroavion.

  • speris 02:03 29.avgust 2014.

    za birokracijo,sicer pa super, ce bo tako poceni bo treba probat :)