Šport > Nogomet
12 ogledov

Na igrišče poslal 300 milijonov in izgubil

yaya toure EPA
Začetna postava Manchester Cityja na tekmi z West Ham Unitedom je bila najdražja v zgodovini angleškega nogometa.

Nogometaši West Ham Uniteda, ki ga je pred začetkom letošnje sezone prevzel nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić, so v šestem krogu Premier League v gosteh premagali najdražjo ekipi v zgodovini angleškega prvenstva in Manhcester Cityju prizadejali sploh prvi poraz v letošnji sezoni (2:1).

Trener sinjemodrih Manuel Pellegrini, ki je na tekmi prejel sploh prvi, nato pa še drugi zadetek na dosedanjih šestih tekmah, je na igrišče poslal udarno enajsterico kluba, katere vrednost presega 300 milijonov funtov (416 milijonov evrov).
Pellegrini je samo v poletnem prestopnem roku zapravil več kot 150 milijonov funtov (208 milijonov evrov) za prihod novih okrepitev, od tega jih je več kot 100 odštel za nakup Kevina De Bruyna in Raheema Sterlinga.

Na tekmi so zaigrali Sergio Agüero (38 mio.), Sterling (49 mio.), David Silva (24 mio.), De Bruyne (55 mio.), Fernandinho (30 mio.), Yaya Touré (24 mio.), Aleksandar Kolarov (16 mio.), Eliaquim Mangala (32 mio.), Nicolás Otamendi (32 mio.), Bacary Sagna (brez odškodnine) in Joe Hart (100.000).

Bilićevi varovanci se niso ustrašili kvalitete nasprotnika, o kateri pričajo megalomanske pogodbe, temveč so že v prvem polčasu povedli z 2:0, nato pa kljub zadetku De Bruyna prednost uspešno zadržali do zadnjega sodniškega piska.

West Ham na ligaški lestvici zaseda tretje mesto in ima točko manj od drugouvrščenega Manchester Uniteda in tri točke manj od vodilnega Citja.

Komentarjev 1