Slovenija
111 ogledov

Na javni televiziji velike spremembe?

rtv Nik Rovan
Danes je na bilo sporedu glasovanje o novem generalnem direktorju RTV Slovenija. Tik pred tem je zdašnji v. d. generalnega direktorja Marko Filli nepričakovano umaknil svojo kandidaturo.

Kot poroča spletni portal mmc, se je Marko Filli za umik odločil predvsem iz osebnih razlogov, hkrati pa tudi "dogajanje v ozadju okoli imenovanja novega generalnega direktorja. Filli poudarja, da gre za "določene igre, ki se jih osebno ne gre".

Seja naj bi kljub Fillijevemu odstopu potekala tako, kot je bilo predvideno, je že pred začetkom napovedal predsednik programskega sveta Miran Zupanič. Edini kandidat za prvega moža nacionalke je ostal nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTVS-ja za poslovno področje Igor Kadunc.

Programski svet ga je z 20 glasovi za in brez glasu proti izvolil za novega generalnega direktorja zavoda.

V njegovem programu vodenja, še navaja mmc, je med drugim napoved, da se bo najprej lotil oblikovanja skupine za spremembe, po njegovem mnjenju brez teh ne bo šlo. Izpostavlja še, da je treba najti tiste vodje in odgovorne urednike, ki bodo pripravljeni sodelovati pri reševanju težav in potem pri izvajanju dogovorov tudi sodelovati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • smuc 23:50 24.april 2017.

    BLIŽAJO SE VOLITVE IN STRICI IZBIRAJO TISTE, KI BODO LOBIJEM IN STRICEM LOJALNI!!

  • tomaz 18:43 24.april 2017.

    S to trditvijo se povsem strinjam. Izgovarjajo se na kvaliteto, pa jih že lokalne tv prehitevajo tako po desni in po levi. Če bi jih vsaj malo več kot polovica odšlo, bi ne potrebovali niti reklam v programu, niti zunanjih ...prikaži večnanjih sodelavcev. Program bi bil pa zagotovo boljši in kvalitetnejši, ker bi večina vedela za kaj so sploh tam.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 17:30 24.april 2017.

    ukinte to lopovsko svinjarijo ničvredno