Slovenija
22 ogledov

Na Jesenicah umrli trije novorojenčki?

dojenček Shutterstock
V jeseniški bolnišnici so sestavili komisijo zdravstvenih strokovnjakov, ki bodo pripravili poročilo o nedavnih zapletih na porodniškem oddelku.

Med drugim bodo poročilo pripravili tudi o smrti novorojenčka. V komisiji sodelujeta tudi dva zunanja člana, poročilo pa bodo po zaključku analize poslali na ministrstvo za zdravje, so sporočili iz Splošne bolnišnice Jesenice.

O dogodkih so že obvestili ministrstvo za zdravje, so pojasnili. Ob tem navajajo, da v primeru razjasnitve dogodkov ravnajo v skladu z varovanjem osebnih podatkov, z internimi postopki in v skladu z navodili ministrstva za zdravje. Zaenkrat starši želijo, da o dogodkih podrobneje ne poročamo, trdijo v bolnišnici.

Umrli naj bi trije novorojenčki

Spletni portal 24ur.com je danes poročal o anonimnem pismu, ki razkriva, da so v zadnjih dveh mesecih v jeseniški bolnišnici umrli trije novorojenčki. Ministrstvo za zdravje je po poročanju omenjenega spletnega portala prejelo obvestilo jeseniške bolnišnice o "opozorilnih nevarnih dogodkih s področja porodništva".

Eno obvestilo so prejeli v začetku julija, drugo v začetku avgusta, tretje pa danes, a naj bi se dogodek zgodil v sredini junija. Šlo naj bi za en primer smrti novorojenčka, en primer smrti ploda v maternici, v enem primeru pa je bil otrok premeščen v ljubljanski klinični center na nadaljnje zdravljenje.

Komentarjev 1
  • privat 21:11 25.avgust 2013.

    skrbno pogledati kdo dela in kako razmišlja...poznam dohtorje ki so skrajno desni v besedah ..in kdaj besede ratajo praxa??