Slovenija > Črna kronika
241 ogledov

Nesreča na Kaninski gondoli

Za mnoge bo zanimiv spust, dolg pet kilometrov, s Sedla do doline v Selli Nevei Žurnal24 main
Na Kaninu se je na spodnji dostavni žičnici oziroma gondoli snela jeklenica. Poškodovanih ni bilo, smučarja, ki sta ostala v gondoli, so varno rešili. Smučišče ostaja zaprto.

Na Kaninu se je na spodnji dostavni žičnici oziroma gondoli snela jeklenica. Kot nam je pojasnil direktor podjetja ATC upravljanje, Aleš Uršič, poškodovanih ni, sta pa bila v eni izmed gondol ujeta še dva človeka, ki pa so ju rešili gasilci.

Upravljalci smučišča o vzrokih nesreče še ne želijo govoriti, saj jih še ugotavljajo. Kot je povedal Uršič, smučišče na Kaninu do odprave napake ne bo delovalo, zagotavlja pa, da smučarska sezona na Kaninu ni zaključena.

Žičnico so takoj zaustavili, zato so organizirali avtobusne prevoze za smučarje. V času nesreče je bilo sicer na smučišču 370 smučarjev, ki pa so se spustili na italijansko stran, v Sella Neveo,  z avtobusi pa so jih prepeljali v Bovec do parkirišča pred vstopom na kabinsko žičnico.

Sreča v nesreči

Po besedah vodje regijskega štaba Civilne zaščite na Severnoprimorskem Sama Kosmača so na prizorišče takoj prišli člani Gorske reševalne službe Bovec in Prostovoljnega gasilskega društva Bovec. Kabina je ostala dokaj blizu stebra in nizko nad tlemi, tako da pomoči drugih reševalcev niso potrebovali.

"Velika sreča je, da se je to zgodilo tako, kot se je, in ni bilo poškodovanih," je dejal Kosmač.

Smučarja prisebno počakala na reševalce

Po zaključenem reševanju je koordinator reševalne akcije, poveljnik občinskega štaba CZ Bovec Edi Melinc je povedal, da so pregledali celotno traso krožno kabinske žičnice, vendar v nobeni kabini ni bilo več ljudi. Rešena smučarja, sicer hrvaška državljana, ki sta ostala ujeta v kabini, sta bila ves čas na telefonski zvezi s prijateljem in sta prisebno počakala na reševalce.

Na tokratni akciji je skupno sodelovalo 25 prostovoljnih gasilcev in deset upravljavcev žičniških naprav.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.