Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Na klancu skušala zadržati avto

Ročna parkirna zavora Gregor Prebil
Včeraj popoldan se je Škofjeločanki na Križni gori avtomobil na parkirišču sam premaknil z mesta in ji ušel po klancu navzdol.

Kot poroča Bojan Kos s kranjske policijske uprave je voznica avtomobil poskušala zadržati, pri tem pa je padla in si huje poškodovala roko. "Okoliščine kažejo, da se je avtomobil z mesta sam premaknil zato, ker voznica ob zapustitvi vozila na klancu ni uporabila ročne zavore. Predpis določa, da mora voznik, ki zapusti vozilo, ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti z mesta," še poudarja predstavnik kranjske policije.

V podobnih okoliščinah so policisti konec oktobra v Kranju s ceste odstranili avtomobil, ki se je s parkirnega prostora sam premaknil na cesto; aprila je avtomobil, ki se je tudi sam premaknil z mesta pred blejskim jezerom zaustavila živa meja, v Tupaličah pa je avtomobil verjetno
zaradi okvare ušel z dvorišča in se po več kot sto metrih ustavil v Kokri.

Septembra smo poročali celo o smrtni nesreči, do katere je prišlo, ker je 61-letni moški pozabil zategniti ročno zavoro. Podrobnosti preberite na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.