Svet
23 ogledov

"Na kocki prihodnost ZDA in sveta"

Barack Obama EPA
Ameriški predsednik Barack Obama je pozval demokrate, da se udeležijo volitev in dajo svoj glas za Hillary Clinton. Opozoril je, da je na kocki prihodnost Združenih držav Amerike in vsega sveta.

Predsednik ZDA Barack Obama je v intervjuju za spletni medij NowThis podvomil v modrost odločitve direktorja FBI Jamesa Comeyja, da 11 dni pred volitvami obvesti kongresne voditelje o nadaljevanju preiskave elektronske pošte Hillary Clinton in obenem izrazil popolno zaupanje v demokratsko predsedniško kandidatko.

Obama je zagotovil, da je Clintonova vedno najprej skrbela za interese Američanov in Amerike, ter menil, da natolcevanja niso bila nikoli norma pri preiskavah. Comey je v petek kongresnike obvestil, da je FBI odkril računalnik z elektronsko pošto, ki bi bila lahko povezana s preiskavo uporabe zasebnega strežnika elektronske pošte Clintonove, poroča STA.

Obama je spomnil, da je FBI julija po letu dni preiskave sklenil, da je Clintonova naredila nekaj napak, vendar nič takšnega, za kar bi jo lahko sodno preganjali. "Clintonova je v 30 letih političnega delovanja dobila številne udarce in ljudje o njej govorijo nore stvari. Ko naredi napako, potem to eksplodira kot norost."

"Želim, da se vsi zavedate, da bo Hillary Clinton odlična predsednica in je ne bi podpiral, če ne bi imel popolnega zaupanja v njeno integriteto in željo, da stori vse, kar more za boljšo prihodnost mladih," je dejal Obama.

"Prihodnost ZDA je na vaših plečih," je Barack Obama nadaljeval v Chapel Hillu, v ključni državi Severni Karolini. "Jaz nisem na kocki, povedal vam bom, kaj je. Na kocki je poštenje, vljudnost, pravica, napredek, na kocki je naša demokracija, naša prihodnost" je izpostavil Obama.

Negotove napovedi

Zadnja anketa televizije ABC in časopisa Washington Post je prvič po dolgem času pokazala, da Trump vodi pred Clintonovo za odstotek, vendar pa je tudi Trumpov podpornik Newt Gingrich menil, da je s tem nekaj narobe, ker Trump v isti anketi v tednu dni ni mogel pridobiti kar 13 odstotkov. Druge ankete so približno tam, kjer so bile pred petkom.

V povprečju anket Real Clear Politics se podpora Clintonovi ni zmanjšala in ostaja okrog 45-odstotna, vendar pa narašča podpora republikancu Donaldu Trumpu, ki se približuje njenim številkam. Analitiki iz tega sklepajo, da mu uspeva konsolidirati podporo med republikanci, ki so ga zapustili po vrsti nesrečnih izjav in objav o obnašanju do žensk.

Dogaja pa se nekaj drugega, kar je presenetljivo. Trump od petka ni razburil z nobeno izjavo oziroma ni povedal nič takšnega, kar bi pozornost spet preusmerilo nanj. Na svojih zborovanjih disciplinirano napada zdravstveno reformo predsednika Baracka Obame, ki je zrela za napade, ker premije rastejo. Napada svojo nasprotnico zaradi majave etike in elektronske pošte, takšne in drugačne ženske pa pusti pri miru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 18:04 04.november 2016.

    NUKE USA!

  • Zmago 13:24 04.november 2016.

    Bombardiranje,......uosu ! Tebi je tudi več kot očitno nekaj na glavo padlo, da se tako navdušuješ ! Tokrat nad Ameri, zadnjič nad Putinom in klanjem ????

  • Žurnalček 00:42 04.november 2016.

    Bombandiranje Srbije je bil najlepši dogodek na Balkanu in hvala Clintonu za to , 100x hvala !