Šport
19 ogledov

Na Kopitarjevem turnirju zbrali 39.275 evrov

Anže Kopitar, dobrodelni turnir 2014 Profimedias
Na golf igrišču na Bledu se je v soboto že peto leto zapored odvil dobrodelni turnir v golfu, ki sta ga soorganizirala Anže Kopitar in Joc Pečečnik

Na večerni licitaciji, ki je sledila igri golfa, ki jo je prvič v zgodovini turnirja za dobre pol ure prekinil dež, so bili na voljo privlačni športni rekviziti slovenskih najboljših športnikov in športnic.

Zbrani gostje so tako za dober namen lahko kupili dres slovenske reprezentance Anžeta Kopitarja, njegove palice in rokavice, igro golfa z Anžetom, tekmovalni dres Tine Maze, dres Gorana Dragiča, žogo s podpisom Gorana Dragiča, rumeno majico za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v poletih Petra Prevca, podpisan dres lige prvakov Marcosa Tavaresa, dres slovenske nogometne reprezentance, golf zastavico sponzorjev s podpisom Anžeta Kopitarja, žensko torbico Kartell Grace Kelly in stol blagovne znamke Kartell.

Za vse zgoraj naštete predmete so gostje odšteli preko 30.000 eurov,ki so šli pomoči potrebnim ljudem. Skupno 5500 evrov sta prejeli članici slovenske reprezentance v sedeči odbojki, Lena in Jana, ki sredstva potrebujeta za pasivno protezo prilagojeno za igranje odbojke, 10.000 evrov je prejela ustanova Rdeča žoga, ki bo znova pomagala socialno ogroženim družinam in otroke odpeljala na zaslužene počitnice, 2000 evrov je prejel dom Matevža Langusa v Radovljici, 6000 evrov pa Kovkarjeva kajža, ki leži v Zgornji Luši v Selški dolini in velja za najstarejšo leseno hišo v Sloveniji. Kajža predstavlja bogato dediščino, zaradi zaščitenosti pa ji je onemogočena obnova slamnate strehe, a to se bo s to donacijo lahko spremenilo.

Na tretjem dobrodelnem turnirju so s svojo prisotnostjo znova velik delež k dobrodelnosti prispevali tudi številni znani obrazi s športnih prizorišč. Vabilu so se tako odzvali Jure Košir, Dejan Košir, Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Boštjan Goličič, Michael Raffl, Andreas Kristler, Bojan Križaj, Tomaž Vnuk, Primož Ulaga in nenazadnje Peter Prevc, ki je prvič v življenju poprijel za palico za golf.