Slovenija
30 ogledov

Na krovu ladje Novo mesto 237 afriških beguncev

Ladja Splošne plovbe rešila emigrante
1/12
Splošna plovba
Ladja z dvajset člansko posadko se je v bližini Malte odzvala na klic malteškega reševalnega centra in iz morja rešila emigrante iz različnih afriških držav.

"Begunci se zdaj še vedno nahajajo na ladji, ki pluje proti mestu Catania na Siciliji. Predvidoma okoli štirih popoldne naj bi se zasidrali v pristanišču, kjer jih bodo prevzeli predstavniki tamkajšnjih oblasti," je povedal predsednik uprave Splošne plovbe Portorož Egon Bandelj. 

Na ladji je bilo tudi devet otrok

Okoli 150 milj jugovzhodno od Malte je malo ribiško ladjo, na kateri se je trpalo 237 beguncev, med njimi je bilo devet otrok, prestregla čezoceanka Novo mesto, ki se je včeraj popoldne odzvala na klic maltešekega reševalnega centra; bila je namreč najbližje beguncem. 

"Na krovu ladje Novo mesto je le 20 članov posadke, zato nismo imeli toliko rešilnih jopičev. Beguncem jih je pripeljal čoln malteškega reševalnega centra," je še povedal Bandelj in dodal: "Vsi so zdravi, nekaj jih je bilo v šoku, a težav ni bilo. V preteklosti smo že rešili kakšnega jadralca, tako velike akcije reševanja beguncev pa v naši zgodovini še nismo zabeležili."

Komentarjev 1
  • KLOBO 15:45 02.september 2014.

    Kje si sedaj butasti Jakić !!?? tvoja misija, ki nas je davkoplačevalce stala kar nekaj stotisoč evrov, skupaj s tvojo in tigrasto avanturo na Lampeduzi, je bila v posmeh in sramoto Sloveniji !! vsaka čast mornarjem Splošne plovbe, ki so ...prikaži večso brez pompa storili častno delo !!