Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Na krškem pokopališču oskrunili 57 grobov

slovenija 22.08.12, Zale, pokopalisce, vrocinski pogreb, drazji pogreb ob poznej Anže Petkovšek
Na pokopališču v Krškem so v noči na petek oskrunili več grobov. Policisti so štiri osumljence, ki so povzročili za nekaj tisoč evrov škode, že izsledili.

Po prvih ugotovitvah je bilo na pokopališču v Krškem poškodovanih 57 grobov - v pretežnem delu so bile v noči iz četrtka na petek pokradene, odtrgane ali odžagane vaze in ohišja za sveče (večinoma gre za bronaste izdelke), so sporočili z novomeške policijske uprave in dodali da so dve uri po dogodku že izsledili osumljence in našli pokradene predmete

 Osumljence že prijeli

"Najdeno so zasegli, na policijsko postajo pa privedli osumljence: 43-letnika in njegovega 17-letnega sina, še enega 17-letnika in 19-letnika. Vse štiri bremenijo suma storitve kaznivega dejanja tatvine in poškodovanja tuje stvari, " je sporočila Alenka Drenik, s Policijske uprave Novo mesto. 

Do danes so opravili razgovore z nekaj lastniki grobov, a še zdaleč ne vsemi. Zato oškodovance, s katerimi še niso govorili, prosijo, da pokličejo na policijsko postajo Krško (telefon 07 492 94 00), ali poškodovanje tam prijavijo osebno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ferluci 08:11 11.oktober 2015.

    Bedak, gre za brazilce, to bi že lahko vedel.

  • macola 23:47 10.oktober 2015.

    Samo prebereš...."PU Novo Mesto" in "večinoma bronaste izdelke"...pa je vse jasno! Kje ste zdaj tisti veliki zagovorniki ciganov?....pardon...romov?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:16 10.oktober 2015.

    da se ga niso kej zadeval?