Svet
17 ogledov

Na letališču Jožeta Pučnika naj bi prijeli nekdanjega kosovskega premierja

 Ramuš Haradinaj EPA
Na ljubljanskem letališču so prijeli nekdanjega kosovskega premierja in poveljnika Osvobodilne vojske Kosova Ramuša Haradinaja.

Na ljubljanskem letališču je danes slovenska policija prijela bivšega kosovskega premierja in predsednika Zveze za prihodnost Kosova Ramusha Haradinaja. Haradinaja naj bi ob vrnitvi iz Nemčije prijeli na podlagi srbske tiralice iz leta 2006. Haradinaj je za kosovske medije zanikal, da naj bi ga slovenski organi aretirali.

Haradinaj je v izjavi za kosovski portal Gazeta ekspres zanikal, da so ga aretirali, in dejal, da se bo kmalu vrnil v Prištino. "Nisem aretiran, čiščenje seznama tiralic iz slovenskega sistema zahteva čas. S prvim naslednjim letalom se bom vrnil v Prištino," je po poročanju srbske tiskovne agencije Beta dejal Haradinaj.

Za tiskovno agencijo KosovaPress je Haradinaj še dejal, da je razočaran nad slovenskimi organi, ki jih je primerjal z organi v Srbiji, povzema srbska tiskovna agencija Tanjug. "Tiralica je bila umaknjena z vseh letališč, samo v Ljubljani ne," je še dejal Haradinaj.

Iz Haradinajeve stranke so ob tem sporočili, da slovenski organi o Haradinajevem prijetju niso obvestili kosovskih organov in tudi ne kosovskega veleposlaništva v Ljubljani.

Mednarodno sodišče za vojne zločine na ozemlju nekdanje Jugoslavije v Haagu je Haradinaja, ki je tudi bivši poveljnik Osvobodilne vojske Kosova, novembra 2012 oprostilo vseh obtožb vojnih zločinov med spopadi na Kosovu med letoma 1998 in 1999.

Komentarjev 3
  • slajan 12:58 18.junij 2015.

    BAVČAR JE ŠE NA VIROZI?

  • dragec 19:52 17.junij 2015.

    Ti si čefur ????

  • Avatar čavez
    čavez 19:05 17.junij 2015.

    Slovenska čefurska posla