Gorenjska
1446 ogledov

Na letališču Ljubljana svarijo pred izrednim stanjem

slovenija 29.04.2010 kontrolni stolp, letalisce Jozeta Pucnika, Brnik; foto:Sasa Saša Despot
Na Brniku pričakujejo kaos, v Ljubljani brezplačani avtobusi, navijače bodo brezplačno vozili tudi vlaki.

Na ljubljanskem letališču vse potnike, ki v večernih urah potujejo v Helsinke, Istanbul, London in Beograd pozivajo, da se na letališče odpravijo pravočasno.

Povečan promet zaradi povratka košarkarjev

"Po 17.30 uri je namreč zaradi povratka slovenske košarkarske reprezentance v Slovenijo pričakovati povečan promet na okoliških cestah in območju samega letališča," pravijo na letališču. Za strpnost in veliko mero razumevanja prosijo tudi potnike, ki se v omenjenem času prek ljubljanskega letališča vračajo v Slovenijo.

Po 17 uri parkiranje možno le na zunanjih parkiriščih

Vse potnike, ki bi svoja vozila radi parkirali v parkirni hiši pozivajo, da na letališče pridejo najkasneje do 17.30 ure. Od 17.30 do 19.30 ure bo parkiranje (do zapolnitve vseh prostih mest) mogoče le na zunanjih parkiriščih Fraporta Slovenija. Znotraj omenjenega termina bodo za promet zaprte tudi vse ceste med upravno stavbo in potniškim terminalom. Odlaganje potnikov in prtljage pred terminalom tako v tem času ne bo mogoče.

V Ljubljani brezplačno parkiranje in brezplačen avtobusni prevoz

Iz ljubljanskega LPP so medtem sporočili, da bodo po 17. uri ponudili brezplačno parkiranje na vstopnih točkah v mesto in brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi za vse tiste, ki bodo prišli na Kongresni trg v prestolnici pozdraviti zlate košarkarje in srebrne odbojkarice. Navijače pozivajo, naj s seboj prinesejo rekvizite, da jih bodo šoferji lažje prepoznali.

Program na Kongresnem trgu v Ljubljani se bo začel ob 18 uri, košarkarje pa pričakujejo on 20 uri. Brezplačni prevoz navijačem ponujajo tudi Slovenske železnice. Brezplačne povratne vozovnice navijači lahko dvignejo na prodajnih mestih Slovenskih železnic, če tja pridejo z navijaškimi rekviziti, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice