Slovenija > Črna kronika
390 ogledov

Verižno trčenje na obvoznici povzročil policist

Nesreča na obvoznici PIC
Verižno trčenje na ljubljanski obvoznici, povzročil ga je policist.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, ki jo je povzročil policist s službenim vozilom na nujni vožnji, so sporočili s PU Ljubljana. Vozil je iz smeri Celovške ceste proti izvozu Bežigrad. Pred izvozom za Bežigrad je naletel na stoječo kolono vozil, pri tem pa kljub zaviranju oplazil vozilo Volkswagen passat, nato trčil v zadnji del vozila Renault scenic, tega pa je ob trčenju odbilo v osebno vozilo znamke Lancia.

Ranjena tudi policista v službenem vozilu

V nesreči je bila ena voznica lažje telesno poškodovana, lahke telesne poškodbe pa sta utrpela tudi policist in policistka v službenem vozilu. Vse tri so z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. V nesreči je nastalo za približno 20.000 evrov materialne škode. Zoper policista sledi prekrškovni postopek zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, so še sporočili s PU Ljubljana.

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje so ob tem zapisali, da je trčilo pet osebnih in tovorno vozilo: "Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč dvema poškodovanima osebama, ki so bile prepeljane v UKC Ljubljana, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče z vpojnimi sredstvi," še sporočajo na omenjeni strani. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.