Svet
32 ogledov

Na matičnem uradu že 15 let mrtev

Truplo Shutterstock
Neverjetna zgodba uradnikov: Zagrebčan je na matičnem uradu ugotovil, da je že 15 let "mrtev".

Nič hudega sluteči Zagrebčan je na matičnem uradu želel pridobiti uradni dokument. Ne le, da mu tega niso takoj izdali, ugotovili so, da je meščan že 15 let "mrtev".

Šlo je seveda za zamenjavo identitete. V splitski bolnišnici so pred 15 leti potrdili smrt vojaka, ki je imel pri sebi le vojaško knjižico. Sklepali so, da je njegova, zato so mladeniča, katerega podatke so prepisali iz omenjene knjižice, razglasili za mrtvega. Identiteto pokojnika v splitski bolnišnici kasneje niso preverjali, pokojni vojak tudi ni imel svojcev ali prijateljev, ki bi ga iskali. Truplo so tako pokopali pod imenom, navedenim v vojaški knjižici. To, da v knjižici ni bilo fotografije, ki bi vsaj potrdila identiteto, jih očitno ni motilo.

Kot kraj prebivališča je bil vpisan Zagreb. Odjavo pokojnika iz uradnih listin so opravili ravno na matičnem uradu, na katerem se je te dni oglasil "pokojni" Zagrebčan, poroča Slobodna Dalmacija.

"Živi mrtvec" iz Zagreba je sicer vseh teh 15 let imel uradne dokumente. Če ne bi te dni sam obiskal matičnega urada, ki ga je razglasil za mrtvega, še zdaj ne bi vedel, da je uradno pravzaprav mrtev. Primer je prevzela splitska policija, ki ima zdaj nalogo preveriti, koga so pravzaprav pokopali pod imenom moškega iz Zagreba.

Komentarjev 1
  • s.i.k. 21:19 28.april 2014.

    .nič čudnega. resno. eni so se že pred 20imi leti Ubili:pa še vedno živijo