Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Na meji s Slovenijo zasegli amfetamine

Policisti prijeli trojico iz Kamnika, ki je preprodajala amfetamin, benzilpipera Žurnal24 main
Hrvaški policisti so v sredo v tovornjaku z registracijo BiH ob mejnem prehodu Zavrč - Dubrava Križovljanska zasegli več kot 3100 gramov amfetaminov, bolj znanih kot speed.

V tovornjaku sta bila dva državljana BiH, ki sta poskušala mamila prepeljati iz Slovenije na Hrvaško.
Policisti so poleg dobrih treh kilogramov "speeda" zasegli tudi 7,5 kilograma snovi, ki večinoma vsebuje kofein in jo običajno mešajo z amfetamini.

Mamila je med legalno prijavljenim blagom v tovornjaku našel izurjeni policijski pes, ko so policisti izvajali podroben nadzor vozila v skladu s schengenskim pravnim redom.

Vrednost amfetiminov je ocenjena na približno 320.000 kun (42.000 evrov), medtem ko bi mešanica speeda in kofeinske snovi "na cesti" dosegla trikrat višjo ceno, so sporočili na spletni strani varaždinske policije.

Policisti so na današnji novinarski konferenci v Varaždinu še poudarili, da gre verjetno za tranzit mamil. Ob tem so napovedali, da bodo nadaljevali preiskavo v sodelovanju s kolegi iz tujine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.