Slovenija
114 ogledov

Na meji z Italijo bodo preverjali dokumente

Kontrola postnih listin na meji Profimedias
Zaradi vrha G7 bo Italija med 10. in 30. majem začasno uvedla nadzor na notranjih mejah.

Veleposlaništvo Republike Italije v Ljubljani je sporočilo, da bo Italija med 10. in 30. majem zaradi vrha G7 ponovno začasno uvedla nadzor na svojih notranjih mejah. V tem času lahko mejo prestopite le z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. 

"Pričakujemo, da bodo italijanski varnostni organi mejno kontrolo izvajali predvsem na glavnih cestnih in železniških povezavah, čeprav se bo nadzor izvajal tudi na ostalih, manj prometnih povezavah in kmetijskih prehodnih mestih," je sporočila Policija.

Možni zastoji

Dodajajo, da bo zaradi aktivnosti italijanskih varnostnih organov na vstopnih točkah zaradi postopkov mejne kontrole na posameznih cestnih povezavah spremenjena prometna signalizacija, možni so tudi občasni zastoji.

"Državljane Republike Slovenije zato opozarjamo, da za prečkanje meje potrebujejo veljavne potovalne dokumente, t. j. osebno izkaznico ali potni list," opozarja Policija. "Prestop meje brez njih ni dovoljen, italijanski varnostni organi pa lahko za neupoštevanje tega izrečejo sankcijo v skladu z njihovo nacionalno zakonodajo oziroma vstop osebi brez veljavnega dokumenta tudi zavrnejo."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1