Slovenija > Črna kronika
70 ogledov

Na mejnem prehodu prijeli morilca

Pištola Shutterstock Fotografija je simbolična.
Mejni policisti so na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje pridržali 32-letnega državljana Kosova, ki je v Belgiji ubil svojo ženo.

Včeraj popoldne je na Mendarodnem mejnem prehodu Gruškovje iz naše države izstopal 32-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Kosova, ki stalno stanuje v Belgiji. Njegova sopotnica je bila njegova 8-letna hči, državljanka Belgije.

"Med mejno kontrolo so policisti v evidencah policije preverili njune podatke in ugotovili, da so belgijski varnostni organi v schengenskem informacijskem sistemu  za sopotnico vpisali aktiven ukrep iskanja z namenom zaščite," pojasnjuje Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Ustrelil ženo, odpeljal štiri otroke

Za voznika so policisti ugotovili, da je v torek v Belgiji s strelnim orožjem ubil svojo ženo, po dejanju pa s kraja odpeljal svoje štiri otroke. Tri je nastanil pri sorodnikih v eni izmed evropskih držav, z enim pa je pripotoval na mejni prehod Gruškovje. Po dosedanjih ugotovitvah je nameraval nadaljevati pot proti Kosovu.

"Policisti in kriminalisti, ki so prevzeli obravnavo primera so se povezali z belgijskimi varnostnimi organi, ki so potrdili storitev kaznivega dejanja uboja," pove Šadl in dodaja, da so policisti 32-letnega državljana Kosova seznanili z njegovimi pravicami in ga pridržali, njegovo 8-letno hčer pa predali v oskrbo dežurni socialni delavki Centra za socialno delo.

Ker so pristojni belgijski organi zoper osumljenega izdali Evropski nalog za prijetje in predajo, so policisti osumljenca privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper osumljenega odredila pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.