Avto
182 ogledov

Na Nizozemskem šolo vožnje legalno plačajo s seksom

Avtošola Profimedias
Inštruktorje vožnje na Nizozemskem lahko kandidatke oziroma kandidati plačajo s spolnimi odnosi.

Prav ste prebrali, na Nizozemskem je legalizirana možnost, da kandidati s seksom plačajo ure voženj. Pravilo, ki se ga je prijelo ime "ježa za vožnjo" sicer postavlja nekaj omejitev, tako velja le za polnoletne študente. 

Prostitucija je v državi sicer legalizirana, morajo pa biti vsi, ki se ukvarjajo z "najstarejšo obrtjo" prijavljeni in plačevati davke kot samostojni obrtniki, kar seveda študentje niso.

Vsem drugim je izrecno prepovedano ponujanje spolnih uslug v zameno za denar, zakon pa ne prepoveduje poplačila v "naturalijah". 

Ker se je na Nizozemskem v zadnjem času po medmrežju zelo razširilo iskanje možnosti poplačila inštrukcij dragih ur voženj s svojim telesom, je opozicijska krščansko-demokratska stranka zahtevala od ministrstev za pravosodje in za transport jasna stališča, ali je to resnično dovoljeno. In obe ministrstvi sta potrdili - tako je, to je dovoljeno, čeprav ni zaželjeno.

Vendar s pomembnim pogojem - iniciativa za tovrstno izmenjavo uslug mora priti s strani inštruktorja. Če bi kandidatka (ali kandidat) predlagal, da bo ure poplačal s svojim telesom, bi bilo to protizakonito, poroča Dutchnews.nl. Kandidatke (ali kandidati) tako lahko le prikupno mežikajo. Kako nadzor nad podajanjem iniciativ poteka v praksi, ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Swap 07:57 21.december 2015.

    Baje on vozi par njih na magistratu

  • francl12 11:44 20.december 2015.

    Ja, a ne veš, da je ta srbijanc to uvedel že pred desetletji. Nizozemci so pač kopirali srbijančev način dela. Menda srbijanski župan že razmišla o tožbi, ker so Nizozemci kršili avtorske pravice, he, he....

  • jezero 09:17 20.december 2015.

    Je Janković morda inštruktor vožnje?