Slovenija
110 ogledov

V imenu varčevalca rubili Ljubljansko banko

Izvršitelj Marijan Hojs pred NLB
1/9
Saša Despot
Danes je izvršitelj na sedežu stare Ljubljanske banke v imenu varčevalca iz BiH izvedel rubež. Čeprav osnovni dolg znaša okoli 81 tisoč dolarjev, z rubežem niso pokrili niti stroška rubeža samega.

Na sedežu stare Ljubljanske banke je izvršitelj zarubil dva telefona in nekaj slik. To je storil po sklepu ljubljanskega sodišča, ki je potrdilo, da je sodba frankfurtskega sodišča pravnomočna.

Varčevalec je na frankfurtsko sodišče leta 2002 vložil tožbo, ki je bila leta 2006 potrjena. Odvetnik je že pred evropskim sodiščem in sodišči v Sloveniji sprožil postopke za izterjavo dolga. Nekdanjemu varčevalcu mora Ljubljanska banka z obrestmi od leta 1997 povrniti za okoli 240 tisoč evrov dolga.

Varčevalec iz BiH je svoj denar v poslovalnici vplačeval med letoma 1987 do 1992, do tožbe pa je bil upravičen, ker ima tudi nemško državljanstvo.

Odvetnik varčevalca Franc Bucik je povedal, da si izvršitelj ni delal iluzij, da jim bo danes uspelo zarubiti za 81 tisoč dolarjev dolga, kolikor je brez obresti banka dolžna varčevalcu. V prostorih stare Ljubljanske banke izvršitelj sicer ni našel računalnikov ali vrednejših predmetov, zarubljeni naj bi bili vredni le okoli 50 evrov, medtem ko so samo stroški izvržbe znašali 200 evrov.

Komentarjev 4
  • Dejan Gregorčič-Jovanović 17:30 05.julij 2012.

    zakaj pa trezorja niso zarubl? :) aja sej res...prazn je....

  • VSK 16:27 05.julij 2012.

    pa prav norca se delajo iz ljudi! ceu življenje garaš in šparaš-na koncu pa prstek v ... (na tvoj račun pa se nekdo sonči na Bahamih oz. ima vilo ob ženevskem jezeru) >:(

  • vladek 14:43 05.julij 2012.

    Ne jeb...demokracijo.Jeb...komuniste.Mali Milanček je svojim prijateljem zrihtal devize.Pozanimi se mal.