Slovenija
34 ogledov

Obala te dni 97-odstotno zasedena

Piran in obala
1/7
Suzana Kos
Lepo in sončno vreme je te dni na slovensko obalo privabilo veliko domačih in tujih gostov. Hoteli so v teh dneh v povprečju 97-odstotno zasedeni. Veliko zanimanja je predvsem po pešpoteh in kolesarskih poteh.

Obala je po podatkih tamkajšnjih turističnih delavcev nabita tako z enodnevnimi gosti kot s tistimi, ki so se odločili tukaj prenočiti.

Kot je za Žurnal24 povedala Mia Dobravc iz portoroškega turističnega združenja, so hoteli v teh dneh v povprečju 97-odstotno zasedeni, kar 80 odstotkov več kot lani je tujih gostov. V primerjavi z lanskim prvim majem je nekaj več tudi domačih gostov, in sicer za 12 odstotkov.

"Ljudje izjemno povprašujejo po pešpoteh in kolesarskih poteh, včeraj je v naši pisarni več kot 250 ljudi spraševalo, kako do tunela Parenzana," dodaja Mia Dobravc.

Na kolesarski poti nekdanje ozkotirne železnice Parenzane (Porečanke) je danes mrgolelo kolesarjev in sprehajalcev, polna sta tudi Piran in Portorož. Ljudje se medtem nastavljajo soncu, morje pa je še prehladno za kopanje.

Komentarjev 2
  • gina 11:11 02.maj 2012.

    Obala 97 odstotno zasedena? Baje jo zasedajo pretežno aktivni udeleženci protestov proti vladnim ukrepom. Tisti, ki kaj delajo in tisti , ki ne delajo nič, zato pa tembolj uspešno molzejo kjer se da. Vsi pa s trdnim nameno, da bo ...prikaži večo tako tudi v prihodnje. Tisti, ki pa res nič nimajo in ki niso štrajkali, tisti so doma. Če dom sploh še imajo.

  • 1111 16:22 01.maj 2012.

    ŽURNAL...zakaj se ekrat da komentirat o mladoletnikih, enkrat pa ne??? ...kaj pa pišete o mladoletnikih???