Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Na območju Kopra kradejo golfe in BMW-je

Tatvina Shutterstock
Policisti so opazili veliko povečanje števila kraj avtomobilov, zato opozarjajo na previdnost.

Na  območju  obalnih  policijskih  enot, predvsem pa na območju Policijske postaje Koper, v zadnjih dveh mesecih policisti zaznavajo povečanje števila tatvin osebnih avtomobilov znamk Volkswagen in BMW. Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so bili ukradeni trije osebni avtomobili VW GOLF V. in IV. generacije in trije BMW-ji serij 3 in 5, stari nekaj let.

"Na  območju  PU  Koper  smo do zdaj na leto obravnavali le posamezne primere tatvin tovrstnih vozil, povečanje te problematike v zadnjem času pa kaže na možnost, da si je območje PU Koper kot tarčo za izvrševaje te kriminalitete izbrala ena ali več skupin storilcev tovrstnih kaznivih dejanj," so sporočili.

Na ukradene avtomobile ukradene tablice

Glede  na  dosedanje  ugotovitve obstaja velika verjetnost, da storilci teh kaznivih dejanj prihajajo z drugih območij. "Tatvine vozil so praviloma izvršene v nočnem času in med tednom na območju večjih parkirišč v bivalnih naseljih. Predvidevamo, da si storilci primerna vozila za tatvino predhodno ogledajo, z drugih vozil pa odtujijo registrske tablice, ki jih pozneje uporabijo pri vožnji ukradenega vozila," pojasnjujejo na PU Koper.

Ker po mnenju policistov obstaja verjetnost, da bodo storilci s tatvinami vozil nadaljevali, predlagajo lastnikom in uporabnikom vozil, da:

   –         vozila dodatno varnostno zavarujejo (alarmi, tehnično onemogočanje uporabe volana in sklopke);
   –         vozila parkirajo na mestih, kjer je povečan nadzor (osvetlitev, kamere, prisotnost ljudi).

Prav tako vse občane prosijo, da policiji sporočijo podatke o sumljivih vozilih in ljudeh, ki se zadržujejo na parkiriščih, pregledujejo vozila in odstranjujejo ali nameščajo registrske tablice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.