Slovenija
24 ogledov

Na olimpijske igre za 1.440 evrov

Sochi Bolsoj Ice Dome EPA
Turistična agencija Kompas bo v Soči na olimpijske igre peljala skupino slovenskih turistov. Za štiridnevni aranžma je treba odšteti 1.440 evrov.

Do zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju je še manj kot mesec dni. Igre se bodo začele 7. februarja z otvoritveno slovesnostjo, prve kvalifikacije pa bodo potekale že dan prej. Dan po slovesnosti bodo v boj za medalje šli tudi že prvi slovenski športniki.

V Sočiju bodo plapolale tudi slovenske zastave. Potovanje v Soči, ki ga med 13. in 16. februarjem, organizira turistična agencija Kompas ima namreč zagotovljen odhod, so potrdili za zurnal24.si. Morebitne prijave sicer sprejemajo še do 20. januarja. "Če se bo pojavil kakšen zamudnik, se bomo po najboljših močeh potrudili, da ga prijavimo," dodajajo.

Pri Kompasu ponujajo štiridnevno potovanje s tremi nočitvami. Za potovanje je treba odšteti 1.440 evrov, k temu pa je treba prišteti še 45 evrov za vizum ter ceno vstopnice za posamezne tekme, ki se bodo odvijale med 13. in 16. februarjem. Te se gibljejo od 72 evrov pa vse tja do 187 evrov. Manj boste odšteli  za kvalifikacije v smučarskih skokih, ki bodo 14. februarja. Za ogled bo treba odšteti 47 evrov.

Najboljše vstopnice, tako imenovana kategorija A, za ogled otvoritvene hokejske tekme, stanejo 185 evrov. Manj boste odšteli, če boste vzeli vstopnice katergorije B, in sicer 106 evrov, najmanj pa za vstopnice kategorije C, in sicer 72 evrov. Tisti, ki bi radi spremljali tekme naših skakalcev, boste denarnico olajšali za 187 evrov, saj so naprodaj le vstopnice kategorije A.

Hokej, skoki in ženski veleslalom

Stranke so največ zanimanja izrazile za ogled hokejskih tekem slovenske reprezentance, smučarskih skokov in ženskega veleslaloma. Večina med njimi se je zanimala za nakup vstopnic najcenejše kategorije. "Prodali pa smo tudi določeno količno vstopnic A in B kategorije," so dejali.

"Uradno naj bi bi bili skoraj vsi dogodki razprodani. Imamo pa še nekaj vstopnic za hokejske tekme in ženski veleslalom," odgovarjajo na vprašanje, če so še na voljo vstopnice za katero od tekmovanj. Vstopnice bodo v prodaji do začetka iger, v kolikor jih bodo še imeli

Zabeležili so tudi nekaj zanimanja za odhod v Soči pred 13. februarjem in po 19. februarju, vendar gre za manjše število individualnih potnikov.

Vizum in navijaška akreditacija

Za vstop v Rusijo je potreben vizum, ki ga je potrebno urediti pred odhodom, na kar morajo biti še posebej pozorni tisti, ki potujejo v lastni režiji, saj tistim, ki potujejo z agencijami, pri birokraciji pomaga turistična agencija.

Tokratne igre pa bodo posebne tudi zaradi dodatne birokracije za gledalce. Vsak gledalec si bo namreč moral priskrbeti tako imenovano navijaško akreditacijo (spectator pass). Obrazec je mogoče naročiti na uradni strani iger, vnesti pa je treba podatke iz potnega lista in kodo, ki je na vstopnici. Obiskovalci bodo akreditacijo aktivirali ob prihodu v Soči na zato namenjenih mestih.

Kaj je dobro vedeti?

Na olimpijskih prizoriščih bo v času iger moč plačevati samo z gotovino ali s kartico Visa. Obiskovalci morajo biti pazljivi na bankomatih, ker so na nekaterih vsa navodila samo v cirilici. Seveda pa ni odveč opomniti, da je ruska denarna valuta rubelj.

Do posameznih prizorišč v Sočiju bodo gledalci lahko prišli z vlakom, avtobusom in taksiji. Železniški promet bo deloval vsak dan med šesto in drugo uro zjutraj. Na relaciji Soči – letališče pa bodo vlaki vozili 24 ur na dan. Avtobusi bodo vozili med peto in eno uro zjutraj. Vsi imetniki vstopnic bodo imeli na dan veljavnosti vstopnice prost vstop na olimpijska vozila v javnem prometu.

V času iger bo omejena možnost vožnje z avtomobili za neakreditirana vozila. "V primeru najema taksijev bodite previdni pri dogovarjanju o ceni prevoza. Cena iz letališča do Krasnaye Polyane je približno 1.500 RUB, vožnje po mestu med 150-500 RUB," opozarjajo pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.