Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Na parkirišču večkrat trčil v voznico

Dolenjski, belokranjski in posavski policisti so se še po najbolj nori noči v letu ubadali s pijanimi vozniki. Eden je bil tako pijan, da se je na parkirišču večkrat zaletel v avtomobil druge voznice.

2. januarja popoldne je na enem izmed parkirišč v dolenjski prestolnici 49-letni voznik večkrat trčil v avtomobil druge udeleženke. Še ob prihodu policije se je trudil zapustiti parkirni prostor. Policisti so hitro ugotovili razlog, zakaj ni šlo; v litru izdihanega zraka je imel namreč 0,94 miligramov alkohola. Ker je vozil tudi neregistriran avtomobil, torej ker je bilo kršitev več, so ga policisti pridržali in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nedostojno do policistov

Črnomaljski policisti so medtem isto popoldne zaradi nepravilnega prehitevanja ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu zaradi suma vožnje v opitem stanju odredili preizkus. Ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola. Med postopkom se je tudi nedostojno vedel do policistov, kršil je javni red in mir, navodil ni upošteval. Zaradi vsega so policisti tudi tega voznika odpeljali v prostore za pridržanje.

Končal na strehi

V noči iz sobote na nedeljo so bili medtem posavski policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Pijavice, kjer naj bi se voznik z vozilom prevrnil. Na terenu so ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad avtomobilom, trčil v odbojno ograjo in se prevrnil. V litru izdihanega zraka je imel 1,11 miligramov alkohola. Oskrbeli so ga v celjski bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.