Slovenija
47 ogledov

Na Planet TV kljub finančnim težavam še vedno napovedujejo širitev

Planet TV Anže Petkovšek
Kljub finančnim težavam na Planet TV še vedno zatrjujejo, da širitev v franšizni medijski portal Vice Slovenija ostaja v načrtu. Med tem je zaradi neplačil okrnjen program na TV.

"Zagon medijskega portala Vice je še vedno načrtovan, vendar se je zamaknil," so s pojasnili skopi na Planet TV, kjer so napovedovali, da bodo skupaj z 2,5 milijarde vrednim ameriškim medijskim podjetjem Vice ustanovil novo podjetje, ki bo izdajalo in upravljalo slovensko različico spletnega medija vice.com

Še v marcu so se izdajatelji Planet TV, ki so se med tem znašli v prisilni poravnavi, pohvalili, da bo nov portal zaživel pred poletjem. Zdaj pa na najmlajši slovenski televiziji navajajo, le "ko bo vse nared boste pravočasno obveščeni". Na vprašanje, ali je zamik povezan s finančnimi težavami, na Planet TV niso odgovorili.

Planet TV dolguje le Telekomu skoraj 20 milijonov

Prisilno poravnavo zoper izdajatelja Planet TV je sicer vložil 49-odstotni posredni lastnik podjetja Telekom, ki je televizijo tudi kreditiralo vse od leta 2013. Samo dolg podjetja do Telekoma je do konca lanskega leta znašal nekaj več kot 15 milijonov evrov. Poleg tega pa je Telekom še v marcu in maju sklenil dve posojilni pogodbi v skupni vrednosti 3,9 milijona evrov.

Kot je takrat poročal POP TV, se je Telekom Slovenije za uvedbo postopka prisilne poravnave odločil, ker grški lastniki, ki upravljajo družbo, zavračajo možnost dodatnega financiranja. Grki pa naj bi dopuščali tudi plačilno nedisciplino. Planet TV se je na primer zataknilo tudi pri izplačilu podjetju Temma-X, ki je doslej snemalo šov Kmetija.

Naslednji teden, 22. avgusta, se sicer izteče rok za prijavo vseh terjatev v postopku prisilne poravnave.

Vsaj teoretično na mizi ostaja tudi možnost, da Telekom umakne predlog postopka prisilne poravnave. Na Planet TV namreč pojasnjujejo, da sta "oba lastnika v tem postopku še v fazi dogovarjanja, ki poteka v smeri razrešitve situacije".

Zaradi finančnih težav manj programa na TV

V prvem insolventnem poročilu televizija sicer navaja, da poslovanje v juliju ni potekalo skladno z načrtovano dinamiko. V juliju so namreč zabeležili še dodatnih 922,633 evrov zgube. "Zaradi odstopanja od načrtovane dinamike je ogrožen celoleten plan podjetja."

Zaradi neplačil je bil, kot priznavajo sami, okrnjen tuj program, saj zaradi neplačil niso prejeli vsega programa. V poročilu pa omenjajo tudi težave pri zagotavljanju lokalne produkcije, ki bi morala biti v tem času v polnem zagonu. 

Komentarjev 7
  • Ferluci 13:24 19.avgust 2016.

    Yugo posla. Povezava s Telekomom je samoumevna, kot pri večini firm ki poslujejo oziroma pretakajo kapital na ta način. Jasno, tega tega vračila kreditov ne bo nikoli. Kar se pa Planeta TV tiče, je Kmetija njen vrhunski domet.

  • Dixon 10:29 19.avgust 2016.

    Rešitev za tebe je, da nehaš plačevat visoke položnice in greš na operaterja, ki ti isto storitev ponudi za pol manj denarja.

  • fritolin 18:11 18.avgust 2016.

    Ne ni cezana, bo kar drzalo...