Slovenija
18 ogledov

Na pohodu rotavirusne okužbe

Če prehlad spremlja vročina, naj otrok ostane doma. Žurnal24 main
Prehladne in črevesne okužbe, bronhiolitis ter prvi primeri gripe.

"Trenutno so v porastu norovirusi; značilnost je akutno bruhanje, lahko tudi huda driska," so sporočili iz Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Pri norovirusih bolnišnična oskrba v večini ni potrebna, hospitaliziranih je le nekaj posameznih bolnikov, še sporočajo iz UKC.

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj so v celjski bolnišnici konec prejšnjega tedna omejili obiske na otroškem oddelku, zaradi črevesnih okužb pa velja prepoved obiskov na kardiološkem oddelku, oddelku za angiologijo, endokrinologijo in revmatologijo, oddelku za bolezni prebavil ter oddelku za hematologijo in onkologijo.

Gripa pri otrocih

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v preteklih tednih zaznal posamezne primere gripe. Obolevajo predšolski otroci in šolarji. Vse več je okužb z respiratornim sincicijskim virusom (RSV). Ta povzroča akutni bronhiolitis, vnetje drobnih dihalnih poti zelo majhnih otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.