Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Med urejanjem groba so ji izmaknili torbico

Žale Anže Petkovšek
Ljubljanski policisti so obravnavali drzno tatvino na ljubljanskih Žalah. Policisti opozarjajo na dodatno previdnost v prihajajočih dneh.

Neznani storilec je na ljubljanskih Žalah izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil torbico, medtem ko je urejala grob. Z dejanjem jo je oškodoval za okrog 100 evrov. 

Nekaj ur pred tem so bili obveščeni o drzni tatvini v okolici Žal. Ugotovljeno je bilo, da sta dve neznani ženski oškodovanki ponujali verižico in ji jo tudi pripeli okoli vratu. Med tem je ena od neznank izkoristila nepazljivost oškodovanke, ji odpela njeno verižico in jo odtujila. Oškodovanka je šele čez čas ugotovila, da je bila okradena. 

Tatovi ne počivajo

V času praznikov policisti opažajo povečano število tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Ljudem, ki se bodo v prihodnjih dneh odpravili na pokopališča, svetujejo, naj med obiskom grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščajo torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov. Prav tako ne puščajte odklenjenih vozil.

Za varnost je treba poskrbeti tudi doma, saj se v teh dneh običajno poveča tudi število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte. Ob odhodu od doma tako zaklenite vrata in ne puščajte ključev na vidnih mestih. 

Previdni bodite tudi z neznanci, ki prodajajo različne izdelke in na ta način vstopijo v stanovanje ali hišo. Pri tem običajno žrtev zamotijo in izkoristijo trenutek nepazljivosti, da ukradejo denar ali razne predmete. 

Dogodek prijavite takoj

V primeru, da postanete žrtev kaznivih dejanj, si poskušajte zapomniti čim več podatkov. Policiji boste pomagali tako s podatki o izgledu, starosti in smeri odhoda storilca. V pomoč jim bodo tudi podatki o prevoznem sredstvu, kot so znamka in barva vozila ter registracijska številka. Morebitne dogodke takoj prijavite na številko 113 ali na anonimno številko policije 080 1200. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.