Šport
15 ogledov

Na pomoč prihajajo strokovnjaki

Zaliv Guanabara Profimedias
Mednarodna jadralna zveza (Isaf) bo na prizorišče olimpijskih iger 2016 poslala svoje strokovnjake, ki bodo reševali krizo zaliva Guanabara.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je konec prejšnjega meseca dejal, da bo za prireditelja prihodnjih olimpijskih iger 2016 v Riu de Janeiru največji izziv očistiti onesnaženi zaliv Guanabara, kjer bodo potekale jadralske regate. Mednarodna jadralna zveza (Isaf) se je odločila, da bo zato tja poslala svoje strokovnjake.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bodo varno potekala tudi letošnja testna tekmovanja, ki bodo že v avgustu. Poslali bomo strokovnjake, ki bodo ugotovili, kako odstraniti razne viruse in bakterije,'' je dejal izvršni direktor Isafa Peter Sowrey.

Nekateri tekmovalci so zahtevali, da bi regate preselili v bolj čiste vode, a so organizatorji to možnost zavrnili in dejali, da bodo za čistost vode tudi med igrami skrbele posebne ladje, ki bodo odstranjevale umazanijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.