• Ned 16 do 28 °C
  • Pon 17 do 27 °C
  • Tor 21 do 24 °C
več na vreme.net

Ognjena stihija

8 komentarjev

Na Portugalskem številni živi zgoreli v avtomobilih

V velikem gozdnem požaru na Portugalskem je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 62 ljudi. Večina jih je živih zgorela v avtomobilih.

A. L. / Lisbona

Ognjena stihija divja v okolici področja Pedrógão Grande, okoli 50 kilometrov jugovzhodno od mesta Coimbra v osrednjem delu Portugalske. Okoli 600 gasilcev se bojuje z ognjem, na pomoč je svoja letala poslala tudi Španija, a portugalski mediji poročajo, da požara še niso omejili. Večina smrtnih žrtev je med ljudmi, ki so skušali z avtomobili zbežati na varno. Okoli 30 ljudi je zgorelo v vozilih, 17 žrtev pa so našli v bližini njihovih avtov, so sporočile oblasti.

11 jih je umrlo v neki vasi v bližini avtoceste IC8. Ranjenih je veliko ljudi, tudi med gasilci, med opečenimi pa je tudi neka osemletnica, ki so jo našli tavati v bližini ognja, poroča BBC.

Ker reševalcevm še ni uspelo priti do naselja Correio do Manha, ki ga je zajel in uničil požar, se bojijo, da bo žrtev še več. 

Prek noči na nedeljo je v državi, kjer že dlje časa vladajo visoke poletne temperature nad 40 stopinj Celzija, izbrunilo kakih 60 gozdnih požarov. Kaj je povzročilo najbolj smrtonosnega, ne vedo, domnevajo pa, da bi šlo lahko za udarec strele. 

Gre za eno najhujših tragedij na Portugalskem v zadnjih leth. Razglasili so tridnevno žalovanje.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (8)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima