Slovenija
17 ogledov

Na postaji čakali brez pojasnil

Vlak Žurnal24 main
Vlak, ki bi moral danes na postajo v Mariboru pripeljati ob 10:19 in nadaljevati pot do Dunaja, je zamudil kar 150 minut. Na informacijah čakajočim potnikom niso znali povedati, koliko bodo čakali, niti zakaj.

Potniki na železniški postaji v Mariboru so danes zaman čakali vlak, ki bi moral na postajo pripeljati ob 10:19 in jih odpeljati na Dunaj. Bralka nam je povedala, da jo je oče na postajo pripeljal ob 9:55, ko so potnikom sporočili, da bo imel vlak eno uro zamude.

Po dveurnem čakanju obupala

V manj kot eni uri so potnikom, ki jih je bilo med 20 in 25, spet sporočili, da bo vlak zamudil še 40 minut. Okoli 12. ure so se obrnili na informacije za potnike, kjer pa jim niso dali konkretnih odgovorov, povedali so jim le, naj še malo počakajo. Ker so bili med njimi tudi takšni, ki so morali na letališče, so hiteli naročevat taksije, našo bralko pa je njen oče skupaj s še eno študentko odpeljal v Gradec, od koder sta se z vlakom odpeljali na Dunaj.

"To je neposlovno in neodgovorno. Da bi jim po čakanju vsaj dali informacijo, koliko še bo potrebno čakati ali pa jim vsaj ponudili sok, tega ni bilo. Tudi kar se tiče vračila denarja za karto so nam povedali, da je potrebno izpolniti obrazec ter da bo nato njihova služba primer preučila," nam je povedal oče dekleta.

Neuradno zamujal zaradi poskusa samomora

Z vprašanjem, kaj se je dogajalo, zakaj je vlak toliko zamujal, ter zakaj potnikom niso znali dati pravih pojasnil, smo se obrnili na Slovenske železnice, kjer pa nam prav tako niso dali konkretnega odgovora. Povedali so nam le, naj jim na elektronski naslov pošljemo vprašanja s točnimi informacijami o vlaku, ter da nam bodo odgovorili v roku enega dne.

Nam je pa medtem uspelo neuradno izvedeti, da je vlak na postajo v Mariboru pripeljal z dveinpolurno zamudo zaradi poskusa samomora na tirih.

Komentarjev 6
  • BUREK 09:05 24.september 2013.

    Kaj ste vsi tako pametni, pa za vsako stvar krivite železnice. Prišlo je do povoženja osebe in ko je preiskovalni sodnik dal zeleno luč je vlak lahko odpeljal dalje.

  • becar 05:20 24.september 2013.

    Na relaciji Zidani most - Ljubljana se je vlak zjutraj včasih kar ustavil za kakšno uro nekje v popolni temi in se tudi nobenemu ni zdelo NIKOLI vredno povedati zakaj stojimo.

  • m117 23:51 23.september 2013.

    Pa kaj je res treba 2.5 ure zamude, da se enga spravi s tirov?Sploh ne bi komentiral članka, če pred kakim mesecem ne bi imel vlak iz Lj v Koper 1 urne zamude! Potnikov nas prav tako ni nihče ...prikaži več obvestil o zamudi itd.. resnično potrebujejo spremembe tele naše železnice!