Slovenija
25 ogledov

Na pošto po znamko in avtomobilsko zavarovanje

Za standardno pismo bo treba s prvim marcem odšteti 27 centov. (Foto: Barbara Br Žurnal24 main
Na pošti je možno po novem skleniti tudi zdravstveno, avtomobilsko, življenjsko, nezgodno zavarovanje, zavarovanje nepremičnine in celo pravne zaščite.

Pošta Slovenije na 97 poštah oponuja tudi zavarovalne storitve in želi postati vodilni zavarovalni zastopnik v Sloveniji. Sklepali bodo zavarovanja zavarovalnic Adriatic Slovenica, Generali, ARAG in Vzajemne.

"Na poštnih okencih lahko fizične osebe sklenejo avtomobilsko zavarovanje in zavarovanje premoženja (nepremičnin in premičnin) Generali Zavarovalnice, osebna zavarovanja (življenjsko in nezgodno zavarovanje, zavarovanje težkih bolezni in operacij) Adriatica Slovenice, dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponudnikov Adriatic Slovenica in Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, zavarovanje pravne zaščite zavarovalnice ARAG ter zdravstveno zavarovanje za tujino Adriatica Slovenice in Vzajemne zdravstvena zavarovalnica," so sporočili iz Pošte Slovenije. 

Izobrazili 140 uslužbencev

Zavarovanja bo sklepalo 140 poštnih uslužbencev, ki opravili strokovni izpit in pri Agenciji za zavarovalni nadzor pridobili dovoljenje za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja. 

"V EU nudijo možnost sklenitve zavarovanja v okviru poštnega omrežja že vrsto let tudi drugi poštni operaterji, med drugimi avstrijska, nemška, hrvaška, irska, italijanska, madžarska, španska, češka in angleška pošta," je v sporočilu za mediji izpostavila Pošta Slovenije. 

Komentarjev 9
  • 4krogci 08:44 23.januar 2015.

    samo zalostno je, da sedaj ni predolgo čakanje zaradi gužve in s tem da je preveč dela ampak zaradi nedela unih prinčipes pri okencih! 10 ljudi čaka v vrsti dela ena, 4 se pa okol sprehaja a je to normalno??

  • PomDeluxe Pomeranians 07:11 23.januar 2015.

    že sedaj je čakanje na pošti predolgo za poštne usluge. ćakalne vrste se bodo torej še podaljšale. pošta naj dela to zakar je bila ustanovljena.NAROBE SVET

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:42 23.januar 2015.

    komu se bo dal tok časa čakat na pošti???