Slovenija
24 ogledov

Črn dan za pešce

prehod za pešce Saša Despot
Dve nesreči, v katerih so nastradali pešci.

"V Ljutomeru je voznik osebnega avtomobila, na označenem prehodu za pešče, trčil v dva pešca, ki sta pravilno prečkala cesto. V trčenju je bila ena oseba hudo, ena pa lahko telesno poškodovana," o včerajšnji nesreči poročajo policisti murskosoboške policijske uprave. 

Peška pa jo je skupila tudi v današnji prometni nesreči. Nekaj čez pol sedmo so upravo za zaščito in reševanje obvestili, da je bila zbita peška. O teži poškodb še ni podatka. 

15-letnica prečkala cesto med vozili

V okolici Domžal, pa je 66-letna voznica osebnega vozila Mercedes Benz trčila v 15-letno peško, ki je prečkala vozišče izven prehoda za pešce, pri tem pa se ni prepričala ali lahko to varno stori.

Slednja je stekla čez cesto med vozili, ki so se peljali v strnjeni koloni, pri tem pa jo je z vozilom oplazila voznica Mercedesa. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v ljubljanski klinični center. 

Tudi v Mariboru hudo poškodovana peška

42-letna Mariborčanka je na Titovi cesti v Mariboru, pri Titovem mostu nepravilno prečkala vozišče, ki je ločeno z dvema vzdolžnima neprekinjenima črtama.

Vanjo je med prečkanjem vozišča trčil 50-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pravilno vozil po Titovi cesti. Peška se je v trčenju hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. 

Policisti bodo peški izdali plačilni nalog. Odredili so ji tudi strokovni pregled, da se bo ugotovilo, ali je imela v organizmu kaj alkohola ali prepovedanih drog. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:11 09.december 2016.

    Verjetno sta sama kriva ,ker nista imela svetlih oblačil in odsevnikov vdelanih v glavo ! Kaj imajo za hoditi čez cesto saj vedo ,da se vsem danes mudi . Kaj pa SMS-anje med vožnjo?