Slovenija > Črna kronika
99 ogledov

Na Prešernovem trgu prišlo do pretepa

Prešernov trg bralka
Na Prešernovem trgu je moški nadlegoval uličnega glasbenika, nakar je prišlo do pretepa.

Policisti, reševalci, gasilci. Na Prešernovem trgu v Ljubljani so imeli včeraj zvečer okoli 21. ure veliko dela. 

Na Prešernovem trgu je tujec (domnevno državljan Maroka) nadlegoval uličnega glasbenika. Glasbenik je to sam prijavil na številko 113. Kmalu zatem ga je na njegovo početje opozoril drugi moški, zaradi česar sta se s tujcem pričela prepirati. Tujec je pri tem moškega prijel za vrat, slednji pa ga je udaril, tako da je padel in z glavo udaril ob tla, so nam povedali na PU Ljubljana. 

Na kraju so posredovali reševalci, ki so tujca odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je še vedno na zdravljenju. V pretepu je utrpel poškodbe glave. Za kako hude poškodbe gre, bo znano po dodatnih zdravstvenih preiskavah, naj pa ne bi bil življenjsko ogrožen. 

Policisti so opravili ogled kraja, zbrali prva obvestila prič in udeležencev. Preiskava dogodka se nadaljuje.

Delo tudi za gasilce

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je na Čopovi ulici iz starejšega večnadstropnega objekta odpadal omet in ogrožal pešce. Gasilci GB Ljubljana in dežurni delavci javnega podjetja JP LPT d. o. o. so zavarovali okolico objekta na površini okoli 10x6 metrov in postavili opozorilne table. O dogodku je bil obveščen lastnik objekta, ki bo poskrbel za ustrezno sanacijo objekta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • malonaokoli 21:35 22.oktober 2016.

    Miličniki bi takšna tuja nepridiprava pospremili na vlaku do meje z plačilnim nalogom in prepovedjo vstopa v državo za 10 let.

  • gogi3 12:34 22.oktober 2016.

    Upam, da Amnesty International ostro obsodi dejanje glasbenika, ker se je znašel nad bogim prebežnikom.

  • jakec1575 11:54 22.oktober 2016.

    Sem vedel, da se bo un jodlar na tromostovju prej ko slej zapletel v kak fajt. ne opravicujem maročana, ampak, če se je oni jodlar zapletel v to, ni nobeno presenecenje. tip je preganjal druge umetnike, se hotel tepsti in ...prikaži več tudi tepel. in to sredi belega dne. "njegovo ozemlje" in to.