Slovenija
68 ogledov

Na RTV ob službo več sto ljudi?

Marko Fili Boštjan Tacol
Na RTV bo zaradi znižanja prihodkov v najslabšem primeru ob službo od tristo do štiristo ljudi, opozarja generalni direktor Marko Filli.

"Če bo scenarij, ki je narejen po prvih simulacijah, ostal takšen, kot je danes na mizi, potem lahko govorimo o tem, da za 300 do 400 sodelavcev na RTV Slovenija ne bo več dela," je za časopis Delo povedal generalni direktor RTV Marko Filli. Z mehkim zmanjševanjem števila zaposlenih naj bi v najboljšem primeru zaposlitev izgubilo okoli sto ljudi.

Zaradi desetodstotnega znižanja RTV-prispevka in odstotnosti večjih športnih dogodkov in posledično zmanjšanega oglaševanja bo imel RTV namreč prihodnje leto na voljo 12 milijonov evrov manj.

Filli je napovedal, da bodo zaradi zmanjšanja programskih stroškov pregledali vsako uredništvo posebej, zaposlene, honorarce in stroške ter presodili, kaj je mogoče narediti.

Obetalo naj bi se osiromašenje vseh področij, na seznamu za odstrel pa naj bi neuradno bila televizijska poročila do 13. ure ter oddaje Globus in Tarča, poroča Delo.

Komentarjev 17
  • tedi7 10:38 07.september 2012.

    Joj, Mirko. Ko bi ti vedel, kakšne neumnosti pišeš. Niti ne veš, kakšen status ima javna RTV, pojma nimaš, kaj je to javni zavod, da je lastnik nekaj drugega kot upravljalec, da se rtv (pretežno) ne financira iz proračuna. RTV ...prikaži več naročnina unikum? Pa saj nisi resen!!!!

  • mirko 15:49 06.september 2012.

    A šele sedaj komaj ?!!! Tale RTV Slovenija ima pa takšen status v naši državi, ki jo nima nobena TV na svetu. So javni zavod, njihovi lastniki-država pa nad njimi ne sme imeti nikakršnega vpliva, samo denar jim je zagotovljen ...prikaži več iz proračuna in to z zakonom. Dejansko so država v državi. Še večja svinjarija je RTV naročnina, tu smo pa unikum v svetu.

  • Alena 13:48 06.september 2012.

    na rtv je več kot 1000 zaposlenih...no ja, če bi vsi prejemali le plačo brez dodatnih honorarjev, bi še šlo...Galunič npr. je bil zaposlen, imel plačo, potem pa je za vsako nedeljsko Spet doma prejel še masten honorarHVALA ZA ROŽE!!!