Magazin
297 ogledov

Na sankanje od deset do 25 evrov

sankanje Shutterstock
Cene organiziranega sankanja, ki v večini primerov vključuje najem sani, prevoz na vrh proge in okrepčilo, se gibljejo od 10 do 25 evrov. V Sloveniji je na voljo več deset urejenih sankaških prog, ponekod se lahko z lastno opremo sankate brezplačno.

Po cestnem prelazu

Pol tretji kilometer dolga urejena sankaška proga na Ljubelju poteka po najstarejšem cestnem prelazu v Evropi. Na vrh nekdanjega mejnega prehoda, ki je tudi začetek sankališča, se odpravite peš. Cena organiziranega sankanja, v katerega so vključeni vodenje, najem sank in malica, je 25 evrov. Priporočljiva je predhodna rezervacija. Uporaba proge z lastno opremo je brezplačna.

Snežni rafting

V Bohinju se lahko pohvalijo z najdaljšo sankaško progo v Sloveniji. Spust z Vogarja po šestkilometrski progi traja od 15 do 20 minut. Proga ima v povprečju desetodstotni naklon. Cena enega spusta, najema sani in čelnih svetilk ter prevoza na vrh s terenskim vozilom je 20 evrov. Za vsak naslednji spust pa boste odšteli osem evrov. Obvezna je predhodna rezervacija.

Na Telečnici v Bohinjski Bistrici in na Voglu se lahko preizkusite v snežnem raftingu. Za 20 evrov se lahko z rafti po hribu spustite, kolikokrat želite. Proga je oblikovana posebej za adrenalinsko izkušnjo z gumijastim čolnom, nad katerim med spustom ni mogoče imeti nadzora.

Mangart in Jezersko

Progi na Jezerskem in na Mangartu veljata za najbolj priljubljeni v Sloveniji. Sankanje v idilični alpski pokrajini je primerno za družine, posameznike in organizirane skupine. Na Mangartu ob zadostni količini snega sankaške dejavnosti organizirajo vsak dan. Cena dnevnega sankanja je 20, nočnega pa 25 evrov. Cena vključuje tri spuste, prevoz s terenskim vozilom na začetek proge in najem celotne opreme. Na Jezerskem boste za dva spusta, najem opreme in prevoz na vrh odšteli 15 evrov. Ob vsakem prihodu v cilj sankačem postrežejo čaj.

Sankanje je organizirano tudi v večini smučarskih središč. Brezplačno se lahko sankate na Arehu in na sankališču pri hotelu Bellevue tik ob progi Bejbika, ki je razsvetljeno tudi v času nočne smuke.

Oprema

Za sankanje oblecite topla in nepremočljiva oblačila ter obujte čevlje, ki ne drsijo. Priporočljiva je tudi uporaba čelade in smučarskih očal. Pred odhodom na sankanje pri organizatorjih preverite snežne razmere na progah. Ponekod je potrebna predhodna rezervacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.