Vizita za živali > Festival
9 ogledov

Na sejmu tudi DOPPS

Sitta europaea Profimedias
Bi radi izvedeli več o Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije? Na Sejmu za ljubitelje živali, ki bo v nedeljo, 13. septembra obiščite njihovo stojnico.

"Ob obisku naše stojnice bodo obiskovalci sejma lahko izvedeli več o delu našega društva ter o pticah in varstvu narave nasploh," pravijo v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). 

Skozi leta uspešnega delovanja so izvedli številne projekte na različnih področjih, tako da se bo na stojnici našlo kaj za slehernega radovedneža. Njihovi prostovoljci bodo lahko odgovorili na mnoga vprašanja in bodo tudi s strani obiskovalcev veseli novih in zanimivih opazovanj ter prigod. "Pridite in se pozanimajte, z veseljem vam bomo približali svet ptic, ki je že tako zelo blizu nas – le korak od našega doma," pravijo.

Več kot tisoč članov

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je neprofitna nevladna organizacija, ustanovljena leta 1979, ki deluje v javnem interesu ohranjanja narave, varstva okolja in na področju raziskovalne dejavnosti. Pri številnih dejavnostih združujejo več kot 1.000 članov, prostovoljcev in ljubiteljev narave po vsej Sloveniji ter zaposlujejo 24 strokovnjakov z različnih področij.

"Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe," pojasnjujejo. Njihovo poslanstvo uresničujejo z naravovarstvenim, znanstvenoraziskovalnim, izobraževalnim in publicističnim delom ter s sodelovanjem z drugimi nevladnimi in vladnimi organizacijami.

"DOPPS je polnopravni partner svetovne organizacije za varstvo narave BirdLife International, ki samo v Evropi združuje več kot 2 milijona članov," so zaključili. Najdete jih tukaj. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.