Slovenija > Črna kronika
73 ogledov

Na Šentilju odkrili 20 kilogramov hašiša

Hašiš PU Maribor
Med kontrolo avtobusa so pri Maročanu odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov hašiša.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor (PPIU) so 16. januarja ponoči, ob 2.20, v Šentilju kontrolirali potnike na avtobusu. V prtljagi 36-letnega Maročana so odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov prepovedane droge konoplje (smole) oz. hašiša.

Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor je povedal, da so drogo našli med ponedeljkovo kontrolo potnikov avtobusa s slovaškimi registrskimi oznakami, ki je vozil na redni liniji Benetke-Dunaj. Državljan Maroka je potoval z neveljavnimi dokumenti, policisti pa so v nadaljevanju postopka v njegovi osebni prtljagi našli in zasegli osem zavojev s snovjo, za katero so sumili, da je konopljina smola oz. hašiš. 

Policisti so 36-letniku odvzeli prostost. Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti PU Maribor, ki so z analizo zaseženih zavojev ugotovili, da je v njih skoraj 20 kg hašiša. Glede na trenutne cene na črnem trgu bi lahko moški s prodajo droge v Sloveniji pridobil okoli 400.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v ostalih državah Evropske unije pa še bistveno več. 

Kriminalisti so včeraj zoper moškega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Še istega dne je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si