Vizita za živali > Novice
15 ogledov

Na shodu za živali okoli 800 ljudi

Protestni shod ODPMŽ, Facebook
V petek v Kopru shod za živali, istočasno odprtje prenovljenega zavetišča.

"Dragi naši! Za nami je prvi protestni shod za živali, za pravico, za demokracijo v Mestni občini Koper, na katerega je prišlo okoli 800 ljudi," sporočajo člani Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ). V petek so zaradi vsega dogajanja povezanega z Obalnim zavetiščem organizirali protestni shod.

Pojasnjujejo pa, da so zaskrbljeni. Prejemajo namreč vse več izjav s strani ljudi, ki jih podpirajo, da bi na shod prišli, a jih je strah. "Izgube službe, denimo. Morajo biti tiho in kimati. Ne le to, mnogi morajo javno podpirati tudi vse tovrstne poteze koprskega župana in ploskati, tudi če se z nečim ne strinjajo," opisujejo.

Včeraj je bilo sicer tudi odprtje Obalnega zavetišča, s katerim zdaj upravlja Komunala Koper, ki jo vodi Gašper Gašper Mišič. V minulih dneh so namreč zavetišče lepo prenovili. Po navedbah članov ODPMŽ v preteklih letih kljub številnim prošnjam niso prejeli denarja za ureditev zavetišča. 

Kam je šel denar

V ODPMŽ sicer znova pojasnjujejo, da jih izjave koprskega župana Borisa Popoviča v zadnjih dneh žalostijo, predvsem navedbe o zaslužkartsvu in denarju, ki ga je zavetišče v preteklih letih dobilo od občin. Pojasnjujejo, da so podatki javno dostopni, da pa je azil od občin v zadnjem letu prejel nekaj več kot 100 tisoč evrov. "Verjetno razumeš, da moramo tudi zaposleni v azilu, katerih urnik je bil vse prepogosto 24-urni, jesti in smo dobivali plačo. Za plače zaposlenih v zavetišču je bilo letno namenjenih 70.000 evrov," opisujejo. Veterinarski ambulanti Koper je šlo po njihovih navedbah v zadnjem letu okoli 20.000 evrov, "voda, elektrika, stroški Komunale nam tudi niso bili poklonjeni." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.