Slovenija > Črna kronika
152 ogledov

Na silvestrovo v LJ reševali deset pijanih otrok

Novorojenček Jerca Božič Kranjec
Zdravniki in ostalo medicinsko osebje so morali na silvestrsko noč poleg pomoči novorojenčkom nuditi oporo tudi več otrokom, ki so se napili alkohola.

Prvi deček se je že minuto čez polnoč (vsaj tako je uradno zapisano) rodil v porodnišnici v Kranju, kjer so uro pred polnočjo imeli tudi zadnji porod leta v Sloveniji.

Prva deklica pa se je rodila malo po pol drugi uri zjutraj in sicer v porodnišnici v Ljubljani. Tam se je do šeste ure zjutraj rodilo že pet otrok, porodničarji in mamice so bili že zarana "na delu" tudi v Mariboru, Murski Soboti in Celju. 

Pri otroku 2,3 promila alkohola v krvi

Malo manj svetla pa je statistika ostalega dela zdravnikov in reševalcev. "Dežurni zdravniki na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana smo v minulih 24 urah v sprejemni ambulanti obravnavali 26 otrok, od katerih smo jih 16 sprejeli na Pediatrično kliniko UKC Ljubljana. Deset otrok je bilo obravnavanih zaradi akutnega alkoholnega opoja in/ali uživanja drog, najvišja vrednost etanola v krvi je bila 2,3 promila," je povedal dežurni zdravnik Damjan Osredkar.

Na internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana so obravnavali tri odrasle, ki so zaužili preveč alkohola, a nihče ni bil življenjsko ogrožen. So pa v Urgentnem kirurškem bloku ponoči pomagali še 53 poškodovancem, od tega so jih 20 zadržali v oskrbi. Poškodovani s pirotehničnimi sredstvi so bili trije, k sreči vsi z lažjimi poškodbami - opeklinami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • micika 14:09 03.januar 2017.

    ja,enkrat se bojo mogli se napit in spoznat alkohol,to je 1x1,vsi smo šli čez to fazo odraščanja,lepi kur..ac je to

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 16:15 02.januar 2017.

    Tudi otroci so žejni. Pohvalno pa je, da ga že zdaj tako dobro nesejo!

  • Omega_v6 10:26 02.januar 2017.

    Ta gnila država je staršem ODVZELA pravice do vzgoje otrok!! Otroka malo grdo pogledaš pa imaš že probleme z socialno službo!! Žal pa ta ista socialna služba ne vidi zares "zanemarjenih" otrok!!