Svet
98 ogledov

Na smrt bolno dveletnico zamrznili

punčka 24sata
Dveletno tajsko deklico, za katero zaradi raka na možganih ni več upanja, so zamrznili v Arizoni. Starši upajo, da bodo kmalu razvili zdravilo, s katerim bi ji lahko pomagali.

Dveletna Matheryn Noavaratpong je najmlajša oseba, ki so jo zmrznili s posebno kriogenično tehniko. Starša, oba zdravnika, upata, da bodo čez nekaj časa odkrili zdravilo za njeno bolezen. 


Deklico so v začetku leta umaknili z aparatov, na katere je bila priključena zaradi raka na možganih.

11-centimetrski tumor so odkrili, ko sta jo starša, ker se ni zbudila, pripeljala na urgenco v Bangkoku. Najprej so ji odstranili polovico tumorja, nato pa se je tumor kljub številnim operacijam razširil po celotnih možganih.   

Starši čakajo na zdravilo

"Ko sva dojela, da je to njen konec, sva se odločila, da se bova borila," sta povedala starša.

Postopek zamrznitve je izvedlo podjetje Alcor Life Extension Foundation, ki je ena od navečjih organizacij, ki omogoča krio-zamrzovanje. V takšnem stanju pa bo ostala, vse dokler ne bodo izumili ustreznega zdravila.

"Čeprav je bila logistična organizacija zelo težavna, smo zadovolni. Njeno telo zdaj pazijo v Arizoni, mi pa samo čakamo na razvoj novih zdravil," je povedal dekličin oče. 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:02 20.april 2015.

    To je res ampak deklica bi v vsakem primeru umrla. vsaj starši imajo mal upanja tko da čist brezveze ni ampak dvomm da pa bo kdaj lahko 1. oživela 2. ozdravela.

  • KLOBO 14:32 19.april 2015.

    Žal človeški organizem ni fižol ali paradižnik, da ga zamrznimo in enkrat spet odmrznimo .......