Slovenija > Črna kronika
95 ogledov

Letal 20 metrov na Sočo, ko je naletel na žice

Ultralahko letalo
1/6
Profimedias
Opoldne je pri Solkanu sredi reke Soče zasilno pristalo ultralahko letalo, potem ko je ob nizkem letu treščilo v električne žice.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je nekaj minut čez 12. uro prišlo do nesreče, ko je "na reki Soči " zasilno pristalo ultralahko letalo.

Spregledal žici, ko je letel le 20 metrov nad gladino

Na policiji so povedali, da je letalo italijanskih registrskih oznak pilotiral 60-letni slovenski pilot iz Grosupljega, ki je poletel iz Ajdovščine. Pred nesrečo je letel okoli 20 metrov nad gladino akumulacijskega jezera za hidroelektrarno Solkan. Okoli dva kilometra pred jezom je letalo s prednjim delom trčilo v električni žici nad jezerom, letalo pa je začelo izgubljati višino.

Pilot je zato zasilno pristal na gladini Soče, takoj po pristanku pa sam zlezel iz letala in odplaval na breg ob glavni cesti Plave-Solkan. Odpeljan je bil v bolnico Šempeter na preventivni pregled.

Na kraju so bili tudi gasilci poklicne brigade Nova Gorica, ki so letalo uspeli rešiti iz vode, morali pa so zavarovati tudi reko pred škodljivimi tekočinami, saj je v bližini vodno zajetje. A do onesnaženja ni prišlo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.