Slovenija
86 ogledov

Za Voduška izdan nalog za policijsko privedbo

Vodušek Anže Petkovšek
Lastnika propadle Info TV Vladimirja Voduška nekdanji zaposleni kazensko preganjajo, ker jim ni plačeval prispevkov za socialno varnost. Vodušek dolgov ni zanikal, a pravi, da so posledica spleta okoliščin.

Ker se je novinar in podjetnik Vladimir Vodušek dvakrat zapored brez opravičila izognil vročevalcu vabila in obravnavi, je sodnica odredila, da ga morajo danes na sodišče privesti policisti.

Nekdanji zaposleni na Info TV so zoper njega vložili kazensko ovadbo že septembra 2010, ker da jim zavestno ni izplačeval plač v dogovorjenem roku, regresa sploh niso dobili, tistim, ki jih je odpustil iz poslovnih razlogov, ni izplačal odpravnine, poravnal ni niti prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.

Vodušek: Podjetje sem kupil, ne da bi pregledal številke

Podjetje Info TV sem kupil, ne da bi pred tem preveril razmere v podjetju, je v zagovoru povedal Vodušek in zatrdil, da ga je Leo Oblak, šef radijske mreže Infonet od katerega je odkupil delež v družbi, zavedel. "Prodal mi je podjetje, ki je bilo zrelo za stečaj," je dejal novinar in podjetnik, ki se je medtem razglasil tudi osebni stečaj. 

"Ta kazenska ovadba je osebno maščevanje nekaterih nekdanjih zaposlenih," je bil na zatožni klopi odločen Vodušek.

Nekdanji zaposleni: Nikakor ne gre za maščevanje

Nikakor ne gre za osebno maščevanje, odgovarjajo nekdanji zaposleni na Info TV, ki ga kazensko preganjajo. "Vsakemu od nas je bil dolžan več tisoč evrov. Tudi sodišče je v pravdnem postopku prisodilo nam v prid, a se je s tem, ko je družbo pahnil v stečaj, plačilu izognil," pojasnjujejo in navajajo, da jih je več mesecev zavajal glede datuma plačil.

Izpostavljajo še, da so se bili na mediaciji, ki jo je sredi leta 2012 predlagalo sodišče, z Voduškom pogoditi, a se je ni udeležil. 

Komentarjev 7
  • ljimonad 17:02 21.januar 2015.

    pa ka ta še ni v zaporu. pa kaj čakajo, na dob z njim.

  • tralala 16:55 21.januar 2015.

    A Trakulja mu ne bo pomagala z orožarskim denarjem?

  • nobilis 16:47 21.januar 2015.

    na Hacquetovi 8 ima 2 stanovanja, enega od teh oddaja....